Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rozloučení s E. Valkem: Juraj Kukura se rozplakal!

Autor: pf, Krvs - 
16. listopadu 2010
14:22

Slovensko zahalil smutek. Do Primaciálního paláce v Bratislavě přišly dopoledne na veřejný pohřeb bývalého poslance a známého právníka Ernesta Valka (†57) stovky lidí. Slzy nedokázal přemoci ani známý slovenský herec Juraj Kukura a rozplakal se přímo u Valkovy rakve.

Zrcadlový sál v centru města zaplnila slovenská politická elita, včetně přátel a známých zesnulého elitního právníka. Všichni se ním loučili se slzami v očích. Zrcadlový sál paláce v centru Bratislavy se od deváté hodiny ráno plnil lidmi, kteří se loučili se zesnulým advokátem. Přinášeli věnce a čekali několik minut, aby mohli napsat pár slov do kondolenční knihy.

Pláč nad rakví

Mnohým z nich včetně slovenského herce Juraje Kukury se leskly oči. Hodinu a půl poté vyzval bývalý ministr kultury Ladislav Snopko, který odpovídal za průběh smuteční události, aby všichni na pár minut odešli. Klasicistní místnost se totiž musela připravit na samotný obřad. Ten začal kolem jedenácté hodiny jakmile přišli ti nejdùležitější - rodina Ernesta Valka a slovenští politici včetně premiérky Ivety Radičové.

Valkovi hráli Led Zeppelin

Po smutné písni od Led Zeppelin se u mikrofonu střídali lidé, kteří jednoho z nejlepších právníkù na Slovensku osobně znali. Z Česka přijel jen předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský. Lidé, pro něž už nebylo v sále místo, sledovali obřad venku na velkoplošné obrazovce a přemýšleli nad hrùzností nedávné vraždy. "Osobně si Valka velmi vážím, měl smysl pro spravedlnost, taková tragédie nemá na Slovensku obdoby," řekl Vincent Stredský.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

honza51 ( 17. listopadu 2010 08:53 )

To opravdu nikdo NIKOHO NEKONTROLUJE? A novinář se nikomu nezodpovídá? A každý si může psát co chce? Jak je možné, že do takového článku se vybere fotogrfie paní Vašáryové a titulek je, že je to pani Radičová. To by ten pisálek měl dostat přes prsty. Bohužel to není výjimka, stáva se to častěji, takové překlepy!!!!

smrk ( 16. listopadu 2010 19:54 )

Sem ho předtím neznal , je mě to sice líto ale taky mě to je šuma fuk jestli takhle skončil. Třeba , zas tak čistej nebyl !!!!

sibuna ( 16. listopadu 2010 16:08 )

Taky na to hledím jak puk!

global ( 16. listopadu 2010 15:29 )

Pomylit si Magdu Vašaryovu s premierkouIvetou Radicovou sa moze stat iba v bulvarnych novinach. Opravte si titulku pod fotografiou

Zobrazit celou diskusi