Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Znal svého vraha?! Popravený exposlanec Valko mu otevřel?

Autor: Nový Čas, rvs - 
11. listopadu 2010
16:54

INFOGRAFIKA: Pustil zastřelený exposlanec Ernest Valko (†57) svého vraha do domu? Podle polohy mrtvého těla, rozmístění oken a zabezpečení domu to tak vypadá! Zdá se, že Valko člověka, který ho v pondělí večer z bezprostřední blízkosti zastřelil, mohl dobře znát.

Kolem vraždy prominentního slovenského advokáta a bývalého československého poslance Ernesta Valka zůstává stále množství otázek. Policie zatím o případu zveřejnila minimum informací a mlčení odůvodňuje tím, že zveřejnění detailů by mohlo zmařit vyšetřování. Mnoho faktů, které kompetentní místa zveřejnila, však zřejmě navzájem nesedí. Vzhledem na dispozice a zabezpečení domu to totiž vypadá, že Valko mohl svého vraha znát a s největší pravděpodobností mu i otevřel dveře.

Pro zvětšení klikněte na infografiku.

Infografika Valkova domu Infografika Valkova domu | Nový Čas

Dům střeží bezpečnostní služba a kamery

Luxusní rodinný dům Ernesta Valka v Limbachu se rozprostírá na rozsáhlém pozemku, právník se do něj nastěhoval asi před rokem. Podle nápisu na bráně je napojený na soukromou bezpečnostní službu. Proniknout do něj nepozorovaně by byl pro vraha problém. Pokud někdo zazvonil, Valko si mohl díky kameře zkontrolovat, kdo k němu jde a až podle toho ho pustit dovnitř.

Podle policejního prezidenta Jaroslava Spišiaka byl zavražděný nalezen v obytné části domu, oblečený ve věcech, jakoby se před chvílí vrátil z práce. Pokud by vrah střílel zvenku, výstřel z krátké střelné zbraně by zanechal stopy na skleněných tabulkách stopy, případně by je úplně zničil. Na domě ale není porušené jediné sklo. Tělo právníka podle dostupných informací jeho dcera nalezla v chodbičce kuchyňky, která není zvenku příliš dostupná.

Případ je obkopený záhadami, policie mlčí

Vzhledem k tomu, že Valko zemřel po jediném výstřelu a vrah byl od něj podle policie pouhých několik metrů, musel být pachatel v domě a musel být velmi dobrým střelcem. I to podporuje předpoklad, že se zavražděný se svým vrahem znal a sám ho osudného večera pustil do domu.

Záhadou je, proč měly dcera a exmanžela o Ernesta Valka takový strach jen proto, že jim nevzal mobilní telefon. To byl podle policie důvod, proč se obě tak brzy vydaly do jeho domu. I k tomu ale slovenská policie zatím mlčí. "Vykonáváme všechny potřebné úkony, aby byl tento případ co nejdříve objasněný a pachatel tohoto trestného činu odhalený," řekla pouze mluvčí slovenského Policejního prezidia. Ani mluvčí slovenského Ministerstva vnitra nebyl sdílnější: "Pracujeme s více verzemi, blíž je specifikovat nebudeme."

krupeto ( 13. listopadu 2010 11:57 )

dobrej for, ale tohle je to jediný co na ty převlíkače kabátů a gaunery typu Valka, Grosse a dalších platí. Jen houšť a větší kapky

popocatepetl ( 12. listopadu 2010 09:00 )

Věřme, že ano, ale vůbec nevím, proč to uvádíte zrovna v souvislosti s Valkem. Doufám, že jeho vrah nebude čekat na vařící vodu, ale dostane ho policie a soud.

odol ( 12. listopadu 2010 07:56 )

Podĺa posledných informácií naša polícia už tuší čo ho usmrtilo! Tichý zabiják-vysoký tlak....

krupeto ( 12. listopadu 2010 07:04 )

Na každou svini se vaří voda, žejo pane Gross

Zobrazit celou diskusi