Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Al-Káida: Zabijeme všechny křesťany!

Autor: ČTK, jaj, mivrk - 
3. listopadu 2010
15:17

Každý křesťan bez rozdílu se nyní může stát cílem teroristických útoků. Irácká odnož teroristické Al-Káidy to prohlásila po vypršení dvoudenního ultimáta. Od neděle požadovali propuštění dvou Egypťanek zadržovaných údajně proti jejich vůli komunitou koptů. Během střetu muslimských radikálů a policie zěmřelo přes 50 lidí.

V neděli ozbrojenci násilně obsadili křesťanský kostel v Bagdádu, tam zadrželi asi sto dvacet věřících. Poté vznesli své požadavky, k nimž patřilo i propuštění několika kolegů z vězení a dvou žen ze "zajetí křesťanů". Armáda a policie provedly osvobozovací akci, při níž zahynulo čtyřicet šest rukojmí a sedm radikálů, osmdesát lidí bylo zraněno. Nejvíce lidí zabil výbuch náloží, které na sobě měli teroristé.

Podle muslimů obě egyptské ženy, původně z křesťanské koptské komunity, přestoupily na islám. Koptové je však proti jejich vůli zadržují v klášterech. Na jejich vydání dali teroristé dva dny.

"Ultimátum vypršelo, a v důsledku toho jsou všechna křesťanská střediska, organizace, instituce, vůdci i věřící legitimními cíli bojovníků svaté války všude, kde je bude možné zasáhnout," stojí v prohlášení, které skupina zveřejnila na internetu.

cheeroke ( 16. prosince 2010 22:08 )

tak takhle se na to asi nema divat. Ono kdyby amici nedelali invaze do islamskych zemi, pod zastitou " pomoci jim v jejich vlastni zemi udelat poradek", tak by asi od islamisti takhle na tapete nebyli. Jestlize nemam dobre argumenty proto, abych presvedcil nekoho o svem nazoru, tak nemam pravo vnucovat mu ho nasilim.

soica.flatulescu ( 4. listopadu 2010 15:48 )

Ještě,že jsem ateista a s křesťany nemám nic společného. Ale oni to asi nerozlišují, prostě kdo je běloch,tak ho sejmou. Takže bych to taky nerozlišoval - jsi mohamedán,tak bič a pryč!

Zobrazit celou diskusi