Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kancléřce Merkel někdo poslal bombu!

Autor: ČTK, mivr - 
2. listopadu 2010
21:28

S podezřelými zásilkami, ze kterých se nakonec vyklube balíček se skrytou bombou, se v poslední době roztrhl pytel! Poslední byl v úterý odpoledne odhalen u berlínského úřadu německé kancléřky Angely Merkel. Politička je zrovna na návštěvě v Belgii. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

V poštovním oddělení úřadu německé kancléřky Angely Merkel v Berlíně byl v úterý nalezen balíček obsahující práškovou třaskavou směs s roznětným zařízením, který mohl při otevření vybuchnout. Podle předběžných poznatků šlo o takzvaný černý střelný prach, jehož výroba je velmi jednoduchá a lze ji zvládnout i v provizorních podmínkách.

Policejní odborníci bombu zneškodnili proudem vody. Budova kancléřství kvůli zásahu evakuována nebyla, i když s ní budova poštovny, kam byl balíček doručen a kde byl zkoumán přivolanými experty, těsně sousedí. Odborníci obsah nebezpečného balíčku dále zkoumají.

"Do úřadu kancléřky došla dnes kolem poledne zásilka adresovaná kancléřce Merkem. Obsah zásilky byl schopen lidem přinejmenším ublížit. Nikdo však nebyl zraněn," potvrdil kolující informace vládní mluvčí Steffen Seibert.

Souvislost s Jemenem prý není

Balíček byl doručen americkou poštovní službou UPS asi v jednu hodinu odpoledne. Podle Seiberta byla zásilka vyhodnocena jako podezřelá při rutinní bezpečnostní kontrole. Některé nepodložené zdroje tvrdí, že někdo poštovnu telefonicky předem varoval.

Jako odesílatel balíčku bylo uvedeno řecké ministerstvo hospodářství a adresován byl přímo do rukou kancléřky Merkel, což posílilo určité podezření. Podle expertů ale nic nenaznačuje souvislost s bombami odeslanými krátce předtím z Jemenu, které jsou přičítány teroristické síti Al-Káida.

vonamula ( 3. listopadu 2010 04:27 )

no, je vidět, že na ty naše trumbery kašlou i teroristi

palko1961 ( 2. listopadu 2010 23:25 )

to poslat radeji nasi milovane vlade. Ti by zasilku urcite otevreli, nateseni ktery, ze hodny sponzor si na ne vzpomel. A byl by od nich pokoj.

Zobrazit celou diskusi