Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Malajsie: Opice unesla novorozeně a zabila ho!

Autor: red, Kšim - 
8. října 2010
07:36

Pouhých třicet pět kilometrů malajského hlavního města Kuala Lumpur se zbláznily opice. Zvířata drze lezou do domů, které jsou obklopeny stromy, a nebojí se ničeho. Naposledy jedna z nich unesla čtyřdenní novorozeně, pokousala ho a pustila ze střechy. Dítě útok nepřežilo.

Makak zřejmě do domu vlezl, aby si nakradl nějaké jídlo. Možná zpanikařil, když zaslechl lidské hlasy. Z postýlky vzal malou holčičku, vynesl ji na střechu, pokousal a pustil. Dítě bylo okamžitě převezeno do nemocnice, ale tam jen lékaři konstatovali, že zemřelo.

V době neštěstí byli v domě dva lidé - matka děvčátka Revathy (26) a dědeček Valayutham (70). Revathy byla zrovna v koupelně, Valayutham seděl v obýváku a prý si nevšiml, že se zvíře do domu dostalo otevřeným oknem.

Makak vlezl do domu, kde chtěl najít potravu. Z postele unesl holčičku... Makak vlezl do domu, kde chtěl najít potravu. Z postele unesl holčičku... | Infografika Blesk

Můžou za to pudy

„Šel jsem si pro vodu a nevěděl, co se děje. Když jsme s dcerou zjistili, že tam dítě není, začali jsme ho hledat všude po domě. Nakonec jsme ho našli venku, všude byla krev,“ vzpomíná na otřesné okamžiky dědeček zemřelého miminka.

Přivolaní odborníci opici v přilehlých stromech našli a zastřelili ji. Jedna z jejich teorií, proč k tragickému incidentu došlo, je, že si dítě vzala na hraní, a když slyšela z domu křik, upustila ho. Důvodem vloupání opice do domu může kromě hledání potravin i fakt, že rodina doma chovala samičku, jejíž pach mohl samce přilákat.

...se kterou vyšplhal na střechu, odkud ji nejspíš v obavě z prozrazení, když děvčátko začalo plakat, hodil dolů ...se kterou vyšplhal na střechu, odkud ji nejspíš v obavě z prozrazení, když děvčátko začalo plakat, hodil dolů | Infografika Blesk

„Nemůžu uvěřit, že je pryč. Spěchal jsem do nemocnice jen proto, abych se dozvěděl, že je mrtvá. Přinášela nám jen radost. Těšili jsme se na další společné, šťastné roky. Nemůžu uvěřit, že je pryč,“ řekl otec dítěte Neru (29) malajským novinám Star.

Odborníci na divoká zvířata tvrdí, že pro vlastní bezpečnost je důležité se zvířetem nepraktikovat oční kontakt. Zvířata se tím můžou cítit ohrožená, což může vyvrcholit až agresivním a velmi nebezpečným chováním.

anasyi ( 9. října 2010 08:28 )

jestli ta rodina ma jeste tu opici slecnu doma.Je i zajimave,ze privolani odbornici vedeli,kterou opici maji zastrelit.Mno,a musel to byt samec?Nemohla to byt ta jejich ochocena samicka,ktera zrejme rodinu brala jako tlupu a nedokazala se srovnat s mimcem?Jinak Makak je stredne velka opice,dorustajici vahy az 15 kg,vysky 60 cm.Takze 4 denni mimco mohlo vazit 3-4 kg,mohlo merit 42 cm?Takze Makak tohle dite vyndal z postylky,vylezl s nim na strechu,kde ho pokousal a shodil ze strechy.Jsou zaznamy o tom,ze Makak napadne cloveka,pokud se citi byt ohrozeny,muze dojit az k pokousani a pokud jsou v tlupe,mohou dokazat cloveka z urciteho prostoru vytlacit,ale nevim nic o tom,ze by opice dokazala ve svych rukach drzet dite a zdolavat prekazky,to by mozna dokazala akorad tak cvicena opice,ktera prevzala cloveci pudy.Jeste jsem nevidela opici,ktera sve mlade drzi a leze po stromech,coz je hlavnim obydlim vsech opic,vzdy ma sve mlade zavesene na sobe.

siroky11 ( 8. října 2010 21:35 )

pán tvorstva - člověk, nemá právo zabíjet. Opice, podle Vás - ano?

i626 ( 8. října 2010 13:18 )

Tak když se někdo cítí být na stejné úrovni jako zvíře, tak co s tím naděláš. Je to ale nakonec jeho problém..

sova13 ( 8. října 2010 13:07 )

Tohle tvoje vysvětlení mi připadá velmi pravděpodobné a pochopila jsem ho i bez dodatečných "vysvětlivek"

kifork ( 8. října 2010 13:05 )

Nemyslím, že je to hloupý názor, který "587587" napsal (a). Mám stejný názor. Nevím proč si myslíte, že lidé mohou cokoliv a zvířata se mají někde krčit strachy v koutku, jenom proto, že jsme pány tvorstva a že jsme v potravním řetězci na nejvyšší přičce.. Nic není napořád, dinosauři nebo třeba šavlozubí tygři také ve své době byli na vrcholu potravního řetězce a kde jsou tedˇ.Kromě toho dinosauři nedokázali za 65 000 000 let to, co lidi. Lidem se povedlo během pár stovek let vyhubit některé živočišné druhy a spoustu jiných vyhnat ze svých teritorií do míst, kde nemohou normálně přežít. Jednoduše shrnuto, máte hodně primitivní názory

Zobrazit celou diskusi