Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Popravená žena: Před smrtí si zpívala!

Autor: jaj, ČTK, josK - 
24. září 2010
10:19

V pátek ráno byla v americkém státě Virginia popravena Teresa Lewis (†41) za naplánování vraždy svého manžela a nevlastního syna. Motivem vraždy byly peníze z životní pojistky. Žena byla ve Virginii naposledy popravena v roce 1912.

Lewis se s muži ve věku 19 a 22 let, které později přesvědčila k vraždě svého manžela a nevlastního syna, seznámila v supermarketu v roce 2002. S jedním z nich začala později i milostně žít. Svou tehdy šestnáctiletou dceru Lewis přesvědčila, aby se stala milenkou druhého z nich.

Vražda kvůli milionům

Manžel Lewisové i jeho syn museli zemřít kvůli životní pojistce ve výši 4,6 milionu korun. Vdova navíc plánovala zdědit veškerý majetek. Pachatelé v noci vnikli do otevřeného karavanu, kde celá rodina tehdy žila a oba muže zatřelili. Později se trojice k činu přiznala. Muži byli odsouzeni na doživotí, jeden z nich před čtyřmi roky spáchal sebevraždu.

Obhájce sázel na nízkou inteligenci své klientky

Ve Spojených státech není možná poprava osoby s nížším IQ než sedmdesát. Organizátorka vraždy se pohybovala na této hranici, což byl hlavní bod obhajoby jejího advokáta Jamese Rocapa. Přesto byla Lewis odsouzena k trestu smrti injekcí.

"Doufám, že se něco stane, ale jestli mám jít domů s Ježíšem, vím, že to je ta nejlepší věc. Chci, aby lidé věděli, že můžete být dobrým člověkem, ale můžete udělat špatné rozhodnutí," řekla Lewis do telefonu pár dnů před popravou a zazpívala část náboženské písně. Od mala byla silně věřící a zpívala v kostele...

Před budovou věznice protestovalo asi 30 odpůrců trestu smrti Před budovou věznice protestovalo asi 30 odpůrců trestu smrti | ČTK

V den popravy se před budovou věznice v městě Jarratt sešlo k modlidbě asi 30 odpůrců trestu smrti, pro které se Lewis a její mentální stav staly symbolem jejich boje.

egal ( 25. září 2010 09:52 )

já bych nechal například Vášu z disentu přestěhovat do Raspenavy, když má furt ty gatě na velikou vodu a za tu aminu v devadesátém bych mu dal trest smrti způsobem odebrání doživotní lékařské péče ze státního (když má stamiliony z prodeje Lucerny.) Kdysi řekl jeden z odsouzených na smrt v roce devadesát na otázku, zda se bojí něco spáchat, že za komančů se báli provazu, ale teď? Byla to reakce na tu tlupu neandertálců, co udělali v Leopoldově vzpouru -http://zpravy.idnes.cz/vzpoura-veznu-v-leopoldove-pred-20-lety-plamenomety-a-barikady-ve-veznici-1q n-/domaci.asp?c=A100312_123109_domaci_js

orgastik ( 24. září 2010 11:14 )

siroky11 ( 24. září 2010 10:49 )

stále Ti naši političtí poskoci lezou do zadku amíkům, proč nejdou v jejich šlépějích i v tomto?

Zobrazit celou diskusi