Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Žena zavřela svých pět dětí do skříně, dvě zemřely

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: cas.sk, mivr - 
22. září 2010
10:54

Mladá matka Edyan Farah (28) se zachovala jako hyena, když zavřela svých pět dětí do skříně. Proč? Šla na návštěvu ke kamarádce! Když se po víc jak deseti hodinách vrátila domů, dvě z nich našla mrtvé. A ani to s ní nehlo!

Edyan, která je původem ze Somálska, ale momentálně žije v Indianopolise, policii vypověděla, že když zavírala děti do skříně, nebyla při smyslech.

Bylo jí to jedno

Před skříň, která byla podle místní policie 1,8 metrů dlouhá a 45 centimetrů široká, ještě postavila postel, aby se děti nemohly dostat ven. Učinila tak v neděli v šest hodin ráno.

Když se žena po deseti a půl hodinách vrátila z návštěvy přítelkyně zpět domů, dvě z dětí, holčička Zuhur (†5) a chlapeček Zakariya (†3), už byly mrtvé. Edyan ale dokonce nezavolala záchranku a podle vlastních slov se je ani nepokusila oživit! Přivolaným strážníkům řekla, že je pouze snesla ze schodů.

O čtyři hodiny později dorazil jeden z přátel rodiny. Když ho Edyan nechtěla pustit do domu, znejistil a zavolal jejímu strýci. Ten si po příjezdu všiml mrtvolek dětí ležících na gauči. Když chtěl zavolat policii, žena mu vytrhla telefon z ruky a zahodila ho. Poté ji držel, zatímco rodinný přítel, který mu předtím volal, uvědomil policii.

Ostatní tři děti, sedmiletá holčička a chlapci ve věku jeden a pět let, už jsou v pěstounské péči. Podle poručíka Jeffa Duhamella, který otřesný případ vyšetřoval, matka zřejmě nezavřela své děti ve skříni poprvé. Žena teď čelí obvinění z nedbalosti s následkem smrti.

 

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.longtext {mso-style-name:long_text;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

She told officers she carried them downstairs but did not call for help or try to revive them.

Four hours later, a family friend grew concerned when Farah - who was acting strangely - refused to let anyone in the apartment.

The friend then called Farah's uncle to the apartment complex. When he arrived and looked through the door of the apartment, he saw what appeared to be a dead child on the couch.

When he tried to call 911, Farah grabbed his phone from his hands and threw it away.

He then held her down as the family friend retrieved the phone and called for help.

Police and neighbours said the children appeared malnourished - but the coroner said that while the two children were thin, she did not consider them emaciated.

Hussein Adam, a cousin of the children's father, said Monday that the family had emigrated from Somalia about a decade ago. He said Farah's husband had returned there several weeks ago to visit his parents, but was en route back to the U.S.

Řekla důstojníci nosila jim dolů, ale nevolala o pomoc nebo se pokusí oživit je.
O čtyři hodiny později, rodinný přítel rostly dotčené když Farah - kdo byl divně - odmítl nechat někoho v bytě.
Přítel pak volal Farah strýce na bytový komplex. Když on přišel a podíval se přes dveře bytu, viděl, co vypadalo jako mrtvé dítě na gauči.
Když se snažil volat 911, Farah popadl telefon z ruky a hodil ho pryč.
On pak rozhodl ji jako rodinný přítel získat telefon a volala o pomoc.
Policie a sousedé řekl dětí trpí podvýživou objevil - ale koroner uvedl, že zatímco dvě děti byly tenké, ona nepovažuje za nimi vyzáblé.
Husajn Adam, bratranec otce dětí, řekl v pondělí, že rodina emigrovala ze Somálska asi před deseti lety. Řekl, že Farah manžel vrátil tam před několika týdny navštívit své rodiče, ale byl na cestě zpět do USA

chloeee ( 25. září 2010 06:59 )

Kolik morbidnich pribehu o nestastnych miminkach a detech, ktere zemreli rukou vlastnich rodicu se v Blesku jeste docteme? Jedna dite utopila, druha otravila, treti udusila ve skrini, ctvrta svrhla s okna panelaku... Kdyz to neni matka, utluce a/nebo udusi je nepricetny otec/primitiv. Problem je, ze zatimco na vsechno ostatni clovek musi mit papir a div ne diplom, dite muze mit kazdy kreten. Pritom zrovna vychova ditete je ukolem pro znacne vyrovnanou, inteligentni osobnost. Bohuzel pravo na potomka nikomu uprit nelze, to by bylo v rozporu s obcanskymi pravy, ze, takze nadale budeme cist clanky o nestastnych detech, ktere jejich rodice utopili, udusili, zakopali...

paila ( 22. září 2010 17:30 )

Tuhle ženskou bych poslala zpět do Somálska. Větší trest snad ani není

Zobrazit celou diskusi