Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílená Němka zabíjela v nemocnici! 4 mrtví!

Autor: ČTK, šim, kamp - 
20. září 2010
09:51

AKTUALIZOVÁNO: Při podvečerní střelbě v nemocnici v jihoněmeckém Lörrachu zemřeli nejméně čtyři lidé a jeden byl těžce zraněn. Jednou z obětí je podle policie pachatelka. Další dvě mrtvá těla byla objevena ve vedlejším domě, z něhož střelkyně před činem vyběhla a kde krátce před střelbou vypukl po explozi požár. Ač ještě není známá totožnost vražedkyně, ví se už čím své oběti zabila.

Žena, která v neděli večer v jihoněmeckém Lörrachu zabila svého bývalého partnera, syna a nemocničního pečovatele, byla vyzbrojena malorážkou a nožem. Právě jím po explozi v bytě bývalého partnera na nedaleké klinice ubodala pečovatele. V televizi ZDF to dnes ráno sdělil státní návladní Dieter Inhofer. Než pachatelku zastřelili přivolaní policisté, postřelila několik lidí. Ti všichni jsou naštěstí mimo ohrožení života.

Státní návladní v neděli označil za motiv pachatelky problémy ve vztazích, ale vyšetřovatelé dnes ráno přesný motiv činu stále neznali. Nejasná je zatím také totožnost pachatelky.

V domě byla mrtvá žena a dítě

Střelkyně nejdříve zabila svého bývalého partnera a jejich společného pětiletého syna v bytě, kde spolu syn s otcem žili, zatímco vraždící žena nikoli. Podle vyšetřovatelů žena odpálila v bytě nálož, která jej zcela zničila.
Po útěku z činžovního domu do sousední nemocnice svaté Alžběty žena ubodala pečovatele, postřelila dva kolemjdoucí a policistu. Zasahující policisté poté ženu zneškodnili na jedné z chodeb kliniky.

"Zasahující policisté svým odhodlaným zásahem zabránili horšímu," konstatoval policejní prezident spolkové země Bádensko-Württembersko Wolf Hammann. Mezi explozí v bytě a posledním výstřelem prý neuběhlo ani 40 minut.

Šílená advokátka?

Inhofer dnes také řekl, že žena ještě nebyla jednoznačně identifikována. Server Bild.de tvrdí, že šlo o třiačtyřicetiletou advokátku z Lörrachu, což dnes ale policejní mluvčí nepotvrdil a odmítl k totožnosti ženy cokoli bližšího sdělit.

Policie ale případ označila za takzvanou šílenou střelbu, při níž útočník bezhlavě pálí kolem sebe s cílem zabít co nejvíc lidí. Okolí nemocnice v centru města, ležícím ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko, policie krátce po incidentu zcela uzavřela. Na místě vyrostly zdravotnické stany a nasazeno tam bylo velké množství policistů.

Z budovy zasažené explozí bylo evakuováno sedm osob včetně jednoho dítěte a 15 lidí muselo být hospitalizováno kvůli otravě kouřem. Do akce bylo zapojeno přibližně 300 policistů a záchranářů. Na místě byly postaveny stany, ve kterých mohou svědci tragédie vyhledat odbornou terapeutickou pomoc.

V katolické nemocnici svaté Alžběty v Lörrachu se nachází centrum péče o děti a dorost, gynekologické a porodní centrum a středisko péče o kojence s dětskou intenzivní stanicí. Od března zde rovněž funguje psychiatrie pro děti a mládež.

golf33 ( 20. září 2010 20:14 )

Jestli v tom špitálu byl takový bordel a zaměstnanci jako v FN Ostrava Poruba, tak se ani nedivím, že to vystřílela. Při jednání s doktory už mě to napadlo taky. Jediné slušné tam jsou sestry, alespoň některé.

Zobrazit celou diskusi