Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zavalený horník: Má dceru jménem Naděje!

Autor: oj, mivrk - 
15. září 2010
11:18

Jeden z třiatřiceti horníků, kteří jsou od začátku srpna uvězněni v chilském dole, dostal Naději. Jeho manželka čekající v táboře u dolu totiž porodila dceru, která dostala jméno Esperanza (Naděje).

Novopečený dvojnásobný otec Ticona s manželkou, chtěli původně pojmenovat holčičku Carolina. Ale po té, co po více než dvou týdnech našli horníky v závalu živé, se rozhodli jméno změnit. „Dejte jí za mě obrovskou pusu!“ křičel štěstím Ticona. „Budeme jí říkat Naděje,“ volali za ním ostatní horníci.

Holčičku pojmenovali Naděje. Holčičku pojmenovali Naděje. | ČTK, Isifa.com

Skupinu 33 horníků našli záchranáři naživu 22. srpna poté, co pod zemí bez spojení se světem strávili 17 dní a na povrchu už vyhasínaly poslední jiskřičky naděje na zázrak. Nyní ale musejí čekat, až záchranáři vyvrtají tunel, jímž je z hloubky 700 metrů dostanou na povrch.

Záchrana přijde až v listopadu

Záchranáři k nim budují úzký tunel, jímž by se měli dostat na svobodu. Zásobovacím vrtem jsou jim mezitím dopravovány potraviny a další nezbytnosti. Podle dosavadních propočtů by měli být vysvobozeni počátkem prosince, nejoptimističtější odhady hovoří o počátku listopadu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi