Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jednoruký muž zápasil s aligátorem!

Aligátor severoamerický může dosahovat délky až přes pět metrů, foto: Ondřej Čermák
 (Autor: Blesk – Ondřej Čermák)
Autor: ČTK, Cáfa, koj - 
15. září 2010
16:01

O jedinou svou zdravou ruku málem přišel amatérský ochránce přírody Alexander Alcantre, když se pokoušel ošetřit zraněného aligátora (2,5 m). Obřího plaza, kterému z lebky trčel šíp si  Alcantre všiml nedaleko svého domu  poblíž Miami na Floridě a rozhodl se, že se mu pokusí šíp z rány vytáhnout.

Dobrý úmysl však nedopadl zrovna dobře, protože aligátor Američanovy  úmysly zřejmě nepochopil a zakousl se mu do jeho zdravé ruky. Jednoruký muž poté marně zápasil s obřím zvířetem a protože mu chyběla druhá končetina, nemohl mu ani vytáhnout šíp.
O svoji první končetinu totiž Alexander Alcentre přišel již dříve  při podobném bohulibém pokusu o záchranu mladých ptáčátek. To se mu rovněž příliš nevyvedlo. Spadl přímo do drátů vysokého napětí a ruku si velmi vážně popálil.

Z čelistí ho vysvobodila až policie

Zápasícímu muži nedokázal pomoci vyprostit končetinu z tlamy aligátora ani jeho kolega, který měl původně za úkol zvíře svázat provazem, a proto oba muži raději zavolali policii.
Ta však po příjezdu obvinila samozvaného krotitele z „nezákonného držení plaza“.

Příběh má však smutný konec i pro onoho aligátora, kterého bude nutné utrtit kvůli tomu, že pokousal Alcentre.
„To se stává, když se zabýváte volně žijícími zvířaty. Pokoušou vás,“ prohlásil na závěr Alcantre, který si z jizev evidentně nic nedělá.
Naposledy jej takto vážně pokousal tygr.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi