Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

'Záchranáři' pohodili mrtvého muže na ulici

Autor: ČTK, jaj, cas.sk - 
13. září 2010
16:04

Naprosto nepochopitelné je chování slovenské záchranné služby provozované společností Falck Záchranná. "Záchranáři" v sobotu vyhodili tělo mrtvého třiapadesátiletého Roma na ulici před vlastním domem! Jejich konání bylo údajně dle pravidel! Rodina uvažuje o podání trestního oznámení.

Romská rodina žijící na košickém sídlišti Luník zavolala v sobotu ráno pro hlavu rodiny Júlia Gažu (†53) záchrannou službu. „Když ho odnášeli, ještě žil,“ prohlašuje manželka Nataša. Muž v sanitce ale zemřel a záchranáři namísto toho, aby jeho tělo odvezli do nejbližší nemocnice, ho v igelitovém pytli vyhodili před domem! Porušili tak svou povinnost. „Jsem zděšená a šokovaná! Vyhodili ho na zem přikrytého igelitem jako psa!“ řekla manželka a matka dvanácti dětí slovenskému deníku Nový čas.

Gaži měl dlouhodobé zdravotní problémy se srdcem, plícemi a ledvinami. I v pátek, den před svou smrtí, byl v nemocnici. Tam mu lékaři píchli injekci, po které se mu, dle slov jeho manželky, ještě přitížilo. Ráno museli znovu zavolat záchranku.

Dle mluvčí společnosti Magdalény Magdové bylo konání záchranářů naprosto v pořádku a v souladu s předpisy! Údajně záchranáři nejsou pohřební služba a lékař měl ohledat tělo na místě. Dokonce se ani neví, jak dlouho tělo Júlia Gaži leželo před domem, než ho někdo z obyvatel sídliště objevil. Celou věc bude pravděpodobně řešit policie.