Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Aerolinky SmartWings prohrály soud o logo

SmartWings prohrály soudní spor s německou firmou EuroWings
SmartWings prohrály soudní spor s německou firmou EuroWings  (Autor: ČTK)
Autor: Cáfa, ČTK, šimk - 
13. září 2010
14:08

Největší soukromá česká letecká společnost Travel Service prohrála spor o registraci ochranné známky EU pro logo nízkonákladových aerolinek SmartWings. O výsledku sporu s německou firmou Eurowings rozhodl Soudní dvůr EU v Lucemburku.

Tento spor vznikl poté, co Travel servis požádal o registraci svého loga unijní Úřad pro harmonizace vnitřního trhu. (OHIM)

Travel Service tenkrát registrace nedosáhla, neboť jeho logo příliš připomínalo logo výše zmíněných německých aerolinek. Tento verdikt potvrdilo i pondělní rozhodnutí Soudního dvora, který žalobu Travel Service zamítl a uložil jí zaplatit soudní náklady OHIM i německé firmě.

Největší charter v zemi

Travel Service, který na trhu působí od roku 1997, je lídrem českého trhu charterových letů, který se nyní snaží dál expandovat do zahraničí. Působí už na Slovensku či v Maďarsku. Letadla Travel Service létají s klienty cestovních kanceláří třeba i z Irska nebo Británie.

Jeho flotilu tvoří zhruba tři desítky letadel. Loni podnik zvýšil počet přepravených cestujících asi o 16 procent na 2,7 milionu pasažérů.

Jediné české nízkonákladové aerolinky Smart Wings provozuje Travel Service od roku 2007. Kromě toho firma nabízí i aerotaxi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi