Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tornádo vytáhlo batole z postýlky! Chlapeček letěl ve výšce 60 metrů

Autor: INT, INT, shp, mivrk - 
10. září 2010
16:42

Proboha, mého chlapečka si vzalo nebe! Křičela zděšená matka, když jí před očima obří vír o rychlosti 115 kilometrů v hodině odnesl sedmiměsíčního synka i s postýlkou.

Sedmiměsíční Brandon Emiliano zrovna spal ve své postýlce, když k mexickému státu Tamaulipas dorazil hurikán Hermine. Na dům chlapečkovy rodiny se přihnalo tornádo, které odneslo nejenom střechu, ale z postýlky sebralo i nebohé dítě.

Obří vzdušný vír o rychlosti 115 kilometrů v hodině odnesl chlapce před očima jeho zděšené matky. „Nebe si ho vzalo. Bylo to uprostřed noci, ale já jsem ho utíkala hledat,“ vyprávěla maminka Marisa Emiliano. „Myslela jsem si, že musí být mrtvý, ale našli jsme ho po hodině poblíž domu,“ dodává.

Mexický létající Čestmír

Brandon ležel asi padesát metrů od zničeného stavení. Když ho prohlédli doktoři, ke svému překvapení zjistili, že chlapci vůbec nic není. Ani modřina, ani škrábanec. Tornádo ho přitom vyneslo do výšky šedesáti metrů! Vzdušný vír však byl milosrdný – dítě patrně postupně klesalo ve větrném sloupci k zemi a při pádu z už malé výšky si neublížilo. Brandonovi dnes nikdo neřekne jinak než létající dítě.

Hurikán Hermine, který se už přesunul na území amerického Texasu, si vyžádal v Mexiku dva mrtvé, zničil stovky obydlí a zanechal tak tisíce lidí bez domova.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

limak007 ( 11. září 2010 07:42 )

se někdo snaží zviditelnit. Kolik je na to asi svědků, krom oné maminky?

Zobrazit celou diskusi