Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Tělo šíleného střelce spálili, rodina si popel nevyzvedla

Autor: Nový Čas, mivr, jajK - 
10. září 2010
11:04

Okolo pohřbu šíleného střelce Ľubomíra Harmana (†48) bylo od začátku mnoho otazníků. Jeho pozůstatky byly v Ústavu soudního lékařství deset dní, ve čtvrtek byly odtamtud odvezeny pohřební službou. Rodina masového vraha projevila o popel zájem, urnu si ale ještě nevyzvedla.

Pohřeb slovenského vraha Ľubomíra Harmana zůstal přísně utajovaný. Ve čtvrtek převezli jeho tělo z Ústavu soudního lékařství do bratislavského krematoria. Stalo se tak mimo úřední hodiny, ve kterých se zesnulí běžně odvážejí. Podle informací slovenského deníku Nový Čas ho krátce po převozu spálili. Jeho příbuzní nebyli přítomni. Kdy si urnu s popelem vraha převezmou, není známo.

„Nešlo o žádný utajený převoz. Všechno probíhalo v souladu s předpisy,“ řekla mluvčí Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí Radoslava Miklášová. Pohřební služba spálení Harmanova těla nepotvrdila.

„Tyto informace vám nemůžeme poskytnout,“ řekl ředitel místního pohřebního ústavu Marianum Miloslav Hrádek. S ohledem na příbuzné, kteří si přejí zůstat v utajení, odmítl zveřejnit i přesné datum pohřbu. Pravděpodobné tak je, že si rodina urnu převezme později a poslední rozloučení tak proběhne v absolutním utajení.

Nejhůře je na tom Čech

Ľubomír Harman minulý týden v pondělí brutálním způsobem zabil sedm obyvatel Devínské Nové Vsi. Pohřeb jeho posledních čtyř obětí je naplánován na pátek. Šílené počínání muže s automatickou zbraní si vyžádalo patnáct zraněných. V nemocnicích leží ještě tři z nich.

V nejhorším stavu je třiatřicetiletý Čech Vít L. S rozsáhlými zraněními břišní dutiny zůstává nadále v umělém spánku. „Stále je ve velmi vážném stavu,“ uvedla mluvčí univerzitní nemocnice Rút Geržová.

delavar ( 10. září 2010 17:00 )

Minister vnútra si má dať ten popol do presýpacích hodín a stále ich otáčať aby aj po smrti musel ..makať,, ako aktívny trest za svoje činy....

Zobrazit celou diskusi