Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Uvězněný horník Jimmy píše rodině: Držíte mě při životě!

Jimmymu se nejvíce stýská po tříměsíční dcerce Barbaře
Jimmymu se nejvíce stýská po tříměsíční dcerce Barbaře  (Autor: Reprofoto Bild.de)
Autor: INT, mivr, gamk - 
9. září 2010
10:50

V chilském dole San José, kde je už přes měsíc zasypáno třiatřicet horníků, se všichni těší na vysvobození. A to se blíží každým dnem. Nejmladší ze zavalených mužů Jimmy (19) už týden píše dopisy rodině, jak se mu pod zemí vede a jaká tam panuje nálada.

Čas vysvobození ze sedm set metrů hluboké šachty se blíží každým dnem. Jeden z pomocných vrtů už je dokonce dvě stě šedesát osm metrů hluboko. Horníci uvěznění v dole už se samozřejmě nemůžou dočkat, až uvidí své rodiny. Mezi ně patří i teprve devatenáctiletý Jimmy Sanchez, který už týden píše dopisy, které uveřejnil německý server Bild.de, svým příbuzným.

Dopisy od Jimmyho

4. září (den třicátý)

„Milovaná rodino, přál bych si, abyste byli v klidu. Chtěl bych, abyste měli moc, zvlášť, když já ji postrádám. Moc mi chybí naše tříměsíční Barbara, nemám o ní žádné zprávy. Jak se má? Nicméně, prosím, nemějte o mě strach. Zase bude lépe a budeme mít krásnou budoucnost. Víra, že vás a svou dceru zase uvidím, mě drží při životě. Dnes mi není moc dobře.“

5. září (den jednatřicátý)

„Napsal jsem, že mi není dobře? Zapomeňte na to! Dnes to bylo moc skvělé, když jsem mluvil s Diegem (pozn. red.: jeho sedmiletý bratr) a otcem po videotelefonu. Mohl jsem je opravdu vidět! Ještě nikdy jsem asi bratra neviděl tak rád. Můžu takhle příště vidět dcerku? Opatrujte, prosím, Barbaru a Helen. Musím jít pracovat."

7. září (den třiatřicátý)

„Ahoj, děkuji za vlídná slova, která jste mi napsali. Všichni tady dole doufáme, že je nová vrtačka rychlejší. Už jsme dokonce slyšeli hluk. Vím, že je to dar od Boha, že se možná dostaneme ven rychleji. Dnes jsme dostali pěkný dárek: Můžeme sledovat zápas mezi Chile a Ukrajinou. A dostali jsme trikot národního týmu! Viděl jsem fotku táty v dresu. Hodně dobré! Dávejte pozor na Barbaru! Všechny moc pozdravuji, Váš Jimmy.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jaaaa ( 9. září 2010 13:24 )

jaaaa ( 9. září 2010 13:23 )

Zobrazit celou diskusi