Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kulka mi prolétla obličejem, popsal bratislavský policista zásah proti šílenci

  • Autor: jos,mivrk - 
    3. 9. 2010
    13:23

    Redaktorům serveru Pluska.sk se podařilo vyzpovídat policistu, kterého v pondělí v Bratislavě těžce zranil šílený střelec Ľubomír Harman (+48). Když mu kulka vlétla do obličeje, myslel na svého desetiměsíčního syna.

    Karol (35) pracuje na policii v Devínské Nové Vsi jako zástupce ředitele. Když slyšel oznámení o střelbě, neváhal a okamžitě běžel na místo, kde v tu dobu šílený Ľubomír Harman (+48) rozséval smrt. Osudné pondělí měl Karol na starosti pouhou administrativu. Že se zvedne od papírování a půjde do terénu, bylo jen jeho rozhodnutí.

    "Hlídka tam jela vozem, já běžel. Trvalo mi to tak minutu, možná dvě. Z našeho oddělení je to totiž jen tři sta metrů. Než jsem tam doběhl, slyšel jsem asi třicet výstřelů," začíná své vypravování muž, jehož velkou oporou je desetiměsíční syn Filip.

    "Nejprve jsme viděl na kolenou muže, kterého střelec zranil. Poskytli jsme mu první pomoc. Pak jsem uviděl muže se sluchátky na uších. Hned jsem vytáhl zbraň. Byl jsem od něj tak sedmdesát metrů. Díval se na balkony, v ruce samopal. Mířil nahoru a střílel. Skryl jsem se za výstupek ve zdi a střílel. Měl jsem pistoli ČZ 82. To je zbraň, která má mnohem menší dostřel než samopal. Byl jsem v nevýhodě," popisuje scénu jak z akčního filmu bratislavský policista.

    Kulka prolétla obličejem...

    Pak dostal zásah. Šlo mu o holý život. Věřil, že svého syna opět uvidí, ale musel bojovat. "Najednou jsem dostal ránu pod nos. Kulka mi proletěla ven pod uchem. Asi se odrazila od stěny. Všude stříkala krev. Pamatuji si, jak mě odnesli do sanitky. Pak mě uvedli do umělého spánku."

    Hrdinský čin, že? Ale s odstupem necelého týdne to Karol vidí jinak. "Pracuji u policie, ochraňovat životy je prostě naše povinnost."

    Cas.sk

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ales1 ( 4. září 2010 11:12 )

kdybyste plnili své povinnosti včas, nemuselo k žádné střelbě dojít. Ten vrah byl podle informací zjevný cvok, rodina zas vyváděla a byly na ní stížnosti. Kde jste chrněli, pod kterým mostem, místo své práce?

vampireheart ( 4. září 2010 04:50 )

PRESNE TO SAMY napadlo hned me, jsem rad ze nejsem sam. On vi ze tam jede specialni zasahovka, ktera byva ponekud jinak vyzbrojena a vystrojena, ale on tam leti jak silenej "v kravate" jeste s takovou picackou...nechapu. Myslim si, ze dostat to z pistole takhle, tak to neprezije, ten samopalovej naboj je vetsinou mensi raze, do spicky a ma vetsi rychlost, nenadela takovou paseku.

vampireheart ( 4. září 2010 04:45 )

nedostreli...nebo - dostreli, ale nema sanci se prakticky s touhle dvaaosmdesatkou vubec trefit.kdyby ji po nem hodil, mozna by byl presnejsi

vampireheart ( 4. září 2010 04:44 )

No dostrel ma skoro 3 kilometry i kdyz to neni snipera, ale s tim ucinkem mas prakticky pravdu, cca 800 je ucinnej dostrel. TO PITKIN01 - Sa vz 58 ma razi 7,62, on pise ze strilel z Cz vz 82 (pokud se nepletu) a ta ma razi 9mm a navic je mala, hodne kratka tim padem...neni moc dobra podle me, na delsi vzdalenost ani omylem, i kdyz na 25m se mi z ni strilelo dobre. Samopal je na dalku daleko presnejsi samozrejme

c3rb3r0s ( 4. září 2010 00:40 )

No to těžko. Smrtící dostřel maximálně kolem 700m a dolet kolem 1000m. Je to samopal, ne sniperská puška.

Zobrazit celou diskusi