Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Proč zabil 7 lidí? Mstil se za syny?!

Fotografie
 (Autor: internal)
1. září 2010
05:00

Proč? Nejčastější otázka, kterou si lidé pokládají v souvislosti se slovenským střelcem. Ľubomír H. (†48) zabil v pondělí na bratislavském předměstí Devínska Nová Ves sedm lidí, 15 dalších zranil a poté spáchal sebevraždu. Co vedlo šíleného vraha k tak brutálnímu činu?

Podle slovenských médií měl problémy se sousedy, kteří přivedli jeho syny k drogám. A spor muž řešil se samopalem v ruce.

Romská rodina, na kterou muž zahájil palbu, prý přivedla jeho syny k drogové závislosti. Obyvatelé sídliště navíc vypověděli, že v domě, kde se masakr odehrál, se daly drogy i zbraně snadno koupit. Někteří z příbuzných obětí mluví i o rasovém motivu. Ten však policie zatím nepotvrdila. „Nevycházeli spolu dobře. On byl takový zvláštní, žil sám,“ citoval deník Sme asi 45letou ženu ze sousedství.

Neměl rád černé

Zavražděná rodina měla podle deníku pověst nepřizpůsobivých občanů, v bytě se bujaře bavili, řvali a do noci dělali hluk. „Neměl rád černé. Stále proti nám něco měl. Bydlel naproti v garsonce,“ tvrdila pro Sme jedna z příbuzných obětí. Muž rozpoutal vraždění v pondělí dopoledne v bytě romské rodiny. Zabil tam čtyři ženy a jednoho muže. Jejich dalšího příbuzného pak zastřelil u vstupu do paneláku.

Sám se zastřelil

Poté pálil po náhodných lidech, střelbu nepřežila ani další žena ve věku 52 let, která vyšla na balkon. Muž zranil přes deset osob, mezi nimi byl i tříletý chlapec. Vážné zranění na hlavě utrpěl také jeden ze zasahujících policistů. Poté šílenec spáchal sebevraždu. Několik médií ho označilo za bývalého vojáka, který už v roce 1992 čelil obvinění za násilný trestný čin.

Slovenský vrah pravděpodobně podlehl střelným zraněním, která utrpěl v tváři a lebeční části hlavy. Zřejmě si je způsobil sám. Policisté u jeho těla zajistili samopal vzor 58. U sebe měl i další dvě krátké kulové zbraně a několik zásobníků do samopalu. Všechny zbraně držel legálně.

kari1 ( 3. září 2010 10:00 )

pokiaľ viem, tak muž bol bezdetný. Takže žiadna pomsta za zdogovaných synov ...

bara ( 1. září 2010 21:09 )

aha, teď jsem si všimla toho času, kdy jsi psala ten svůj příspěvek - sorry, no, už tu nejsi ))) /pravděpodobně/ hehe...

bara ( 1. září 2010 21:08 )

- to je i tady, toto video, pokud půjdete na jiný článek o tomto masakru, na "část Slováků nehce státní smutek za vyvr. Romy, tak to tam najdete... . píšu to proto, že někomu se údajně ten link neotevře..

bara ( 1. září 2010 21:00 )

ahoj dlouhokrčko, já to našla tady, na Belsku, to video - počkej, mrknu se a řeknu

bara ( 1. září 2010 20:59 )

ježiší - ) ani jsem nečetla tvůj příspěvek a taky jsem si na ni vzpomněla, až teď top čtu - )))))

Zobrazit celou diskusi