Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zvrhlá show: Znetvořený člověk terčem legrace

V realityshow budou vystupovat lidé s nejrůznějšími formami postižení
V realityshow budou vystupovat lidé s nejrůznějšími formami postižení  (Autor: ilustrační foto)
Autor: ČTK, šim - 
24. srpna 2010
11:25

Klasická pohádka Kráska a zvíře je příběhem lásky, nese ušlechtilou myšlenku, že zevnějšek člověka není nejdůležitější a nakonec dobře dopadne. Zatímco pohádkové ‚zvíře‘ mělo popíchnout čtenáře k toleranci a vcítění, britská reality show využije znetvořeného člověka k pobavení diváků.

Britská televizní stanice Channel 4 připravuje reality show, která se ještě před svým začátkem stala předmětem bouřlivých diskuzí. Princip soutěže je následující. Dva lidé - jeden znetvořený a druhý atraktivní - žijí ve společném domě plném zrcadel.

V každé epizodě seriálu nazvaného Kráska a zvíře bude nesourodý pár jak uvnitř domu, tak i mimo něj pod dohledem kamer. Ty budou sledovat, jaký vliv má vzhled člověka na utváření jeho osudu.

Kritika: Je to zrůdnost!

"Dát znetvořeného člověka do domu plného zrcadel ve jménu zábavy není ani dobrý ani vhodný námět pro televizní program," řekla ředitelka společnosti Mediawatch Vivienne Attisonová. "Vypadá to jako mimořádně zrůdná show," dodala.

Televize Channel 4, která žije z reklam, svůj šestidílný program hájí: "Seriál v takto otevřeném a přitažlivém formátu má být výzvou pro lidi, kteří vidí definici krásy velmi úzce," řekl mluvčí televize.

Program se dostal pod palbu kritiky za to, představuje někoho, kdo trpí Tourettovým syndromem (projevuje se bezděčnými záškuby těla a hlasovými tiky či nadáváním), má zakrslou postavu nebo trpí obsesí po plastických operacích. Podle kritiků televize zneužívá zranitelné lidi.

Reality show Kráska a zvíře se má objevit na televizních obrazovkách ještě letos nebo počátkem příštího roku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mrum ( 24. srpna 2010 23:30 )

Z Tvého pohledu jistě ano, protože nepochopíš hudbu Beethovena ani fyziku Stephena Hawkinga.

c3rb3r0s ( 24. srpna 2010 21:51 )

Co je špatnýho na tom používat postižený lidi pro naše pobavení? Je to jediná užitečná věc ke který jsou, ve všech ostatních případech jsou jen plýtvání kalhotami.

e.44 ( 24. srpna 2010 17:21 )

Já si taky vybírám a reality show jsem zavrhla už dávno. A v tom ostatním souhlasím s ankou. Lidé by měli ty postižené nebo znetvořené lidi poznat blíž a nesoudit jenom podle zevnějšku. Krásná slupka kolikrát skrývá shnilé jádro a ta nevzhledná poklad. Ale nejsem si jistá, jestli je k takovému poznávání reality show tou správnou příležitostí.

zirafa ( 24. srpna 2010 16:38 )

... anka, já se přiznám bez mučení, že televizi sleduju.... ale vybírám si....

ellora_danen ( 24. srpna 2010 15:47 )

jsou prostě jedna velká zhovadilost. Otázkou zůstává, kam až jsou soutěžící a diváci ochotni zajít. Skvěle tuhle myšlenku zpracoval Stephen King v knize Dlouhý pochod - doporučuji...

Zobrazit celou diskusi