Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zoo smrti v Košicích: Praha chce poslat další tučňáky!

Autor: INT, shp - 
17. srpna 2010
07:15

Už desátý tučňák uhynul minulou středu v nechvalně proslulé košické zoo. Zdá se, že kdyby ptáci namísto do výběhu putovali rovnou do hrobu, výsledek by byl stejný. I tak se ředitel pražské zoo Miroslav Bobek nebrání spolupráci se slovenskou zoo, pokud tam budou vhodné podmínky, a prý by jí další ptáky možná poslal. To snad nemyslí vážně...

Co zapříčinilo úhyn samičky tučňáka Humboldtova, odhalí až pitva. Její výsledky by mohly být známy už dnes. Ptáci umírali v Košicích na infekce, byli vsáni do odpadních rour v bazénu a jeden z nich zemřel po pozření jedovaté ropuchy.

Přesto ředitel pražské zoo Miroslav Bobek odmítá dělat předčasné závěry. „Zatím nevíme důvody úhynu a to, že nějaké zvíře zemře na infekci, neovlivníte. Nejsem proti tomu poslat tam další tučňáky, pokud se rizika eliminují na nejnižší možnou míru,“ řekl Blesku.

Tučňáci by potřebovali lepší výběh

Přitom právě on před časem odmítl další tučňáky do Košic poslat. „Vyměnilo se vedení, a pokud nový ředitel bude pokračovat ve změnách k lepšímu, neměl by být problém ve spolupráci,“ vysvětlil Blesku Bobek.

Odborníci se shodují, že tučňáci, kteří jsou extrémně náchylní na stres, by v Košicích potřebovali lepší výběh. „Souhlasím s názorem, že si v zoo zaslouží vhodnější a lépe osvětlené místo,“ prohlásil zvěrolékař Lilan Pribilinec.

dfghjk ( 10. března 2016 11:36 )

Na to se dá říct jenom jedno: blesku, blesku, ty seš ale p í č a! PS: popřemýšlej blesku nad změnou názvu na Blesk smrti. Nebo ještě lépe Blesk p í č a smrti.

e.44 ( 17. srpna 2010 13:05 )

Nejde o to, že by zlí Slováci tučňáky úmyslně likvidovali, ale o to, že když nemají někoho, kdo jejich chovu skutečně rozumí, a ani pro ně nemají vyhovující výběh, neměli by je raděj vůbec chovat.

jeden ( 17. srpna 2010 09:19 )

Teda aby si to niekto zle nevysvetlil a z niecoho ma neobvinil, ja chcem robit Muzikovi bodyguarda a tou macetou ho budem branit pred zlymi Slovakmi- takzvanymi cechozrutmi, ktori ked vidia Cecha, tak ho celeho aj s chlpami zozeru, ostanu len pantofle a biele ponozky.

jeden ( 17. srpna 2010 08:11 )

sefredaktora Plesku Mužíka, toho kretena co organizuje s nasim Novym Casom stvave clanky s ceskoslovenskou tematikou. Slubujem ze je maceta naozaj nabrusena a trpiet ako prazsky tucniak v Kosiciach urcite nebude.

delavar ( 17. srpna 2010 07:38 )

Blesk dáva ,,dobrú,, dynamiku tejto téme.čitatelia Blesku by mali chápať problém takto:Pražká ZOO posiela do KE tučniaky,ktoré ihneď z nejakého neznámeho dôvodu likvidujú zlí Slováci.Je ti ich jediné potešenie,majú s toho dobrý pocit a Blesk si dal úlohu vyburcovať verejnú mienku proti tomu.....statočný denník bráni pravdu.Cez slzy,opakujem: Vďaka Vám statoční redaktori!!!!

Zobrazit celou diskusi