Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Samuela (†14) zabil vlak před očima kamaráda: Zbyly jen housle

Autor: cas.sk, šim - 
14. srpna 2010
16:05

Mladí slovenští hudebníci Samuel (†14) a Filip (15) se vydali za kamarádem do nedaleké Drienovské Nové Vsi. Jejich výlet však skončil obrovskou tragédií. Chlapci zapomněli vystoupit z vlaku, tak se rozhodli z následující zastávky vrátit do vesnice po kolejích pěšky. Asi kilometr před cílem Samuela srazil vlak.

Chlapci za sebou slyšeli houkání vlaku. Filip stihl uskočit. Samuela ale zachytila lokomotiva. „Prý ho to doslova rozmetalo, nebyl jsem se tam podívat,“ řekl ještě v šoku Filip, který se vydal na výlet s kytarou. Samuel si nesl své milované housle. Ty zůstaly téměř bez škrábnutí.

Filip utrpěl jen pár lehkých zranění. „Lékaři mi dali něco na uklidnění. Bolí mě noha. Vím, že jsem se podruhé narodil,“ řekl Filip, který po srážce duchapřítomně zavolal záchranáře. Ti spolu s hasiči prohledávali trať. Věřili,  že Samuela najdou ještě živého. „Po příchodu na místo lékař konstatoval smrt. Bohužel jsme mu nedokázali pomoci,“ řekl vedoucí zásahu Peter Kovařík.

Zbyly mu jenom housle

Vlak zřejmě chlapci amputoval nohu. Na lokomotivě zůstaly zachycené jeho kalhoty. Bezvládné tělo záchranáři našli ležet v keřích nedaleko trati. Filipa odvezla záchranka, po kamarádovi mu zbyly jenom housle.

„Nevím, co to byl za hloupý nápad,“ řekl smutně Filip, který stále zůstává v obrovském šoku. Případem se již začala zabývat Železniční policie. Proč si kluci pro svou asi dvoukilometrovou cestu vybrali chůzi po kolejích místo po cestě, která vede kousek vedle trati, není jasné. „Nezlobte se, ale Filip se už k tomu nebude vyjadřovat. Ještě ani nevypovídal na policii,“ nechal se v pátek slyšet Filipův otec.

zacharda ( 15. srpna 2010 10:16 )

Zase jeden zbytečně zničený život.Kolik jich ještě bude?Lidé jsou nepoučitelní.Hazardují se životy.Znám to 30let jsem na dráze jezdil a poznal jsem to jaké to je když přejete člověka, a nemůžete nic dělat.Vlak není trakař,ten zezastaví na fleku.Ještě dnes to mám před očima, a už je to hodně dlouho.

Shelby16 ( 14. srpna 2010 17:04 )

Nikdy nevíte z které strany se vyřítí vlak. A někdy samých úlekem není člověk okamžitě hned reagovat !

zirafa ( 14. srpna 2010 16:51 )

bohužel končí hazard se životem......

Zobrazit celou diskusi