Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zoo smrti v Košicích: Uhynul další tučňák z Prahy!

Čtyřletá samička tučňáka Humboldtova uhynula ve středu okolo 19. hodiny
Čtyřletá samička tučňáka Humboldtova uhynula ve středu okolo 19. hodiny  (Autor: Čas.sk)
Autor: INT, jen, pet - 
13. srpna 2010
14:37

Košická zoologická zahrada opět potvrdila svoji přezdívku Zoo smrti! Ve středu tam totiž zemřel další tučňák z Čech. Bilance košického chovu je tak hodně tragická: už 10 mrtvých tučňáků! Ředitel zvažuje, že by po úmrtích zvířat, která jeho předchůdce stála místo, přestali tučňáky chovat. A Blesk vzkazuje: Konečně dobrý nápad!

Čtyřletá samička tučňáka Humboldtova uhynula ve středu okolo 19. hodiny. Jak uvedl ředitel zoo, Čech Erich Kočner, nejde o samičku z páru, kterému se začátkem července vylíhnulo první mládě v chovu.

„Vedení zoo už požádalo Státní veterinární ústav v Košicích o provedení konziliární pitvy. Bude zahrnovat i cílené vyšetření přesných příčin úhynu,“ sdělil Ján Mičovský z košického magistrátu. Výsledky pitvy by měly být známy začátkem příštího týdne. „Úhyny nás mrzí, chov tučňáků je ale velice náročný, neuspěly už i mnohem větší a bohatší zoo,“ uvedl Kočner, který nahradil Štefana Kollára, a ve funkci ředitele zahrady je teprve od července. „Úspěch je už jen to, že se úspěšně vylíhnulo jedno mládě. Zotavuje se z potíží a co nejdřív ho ukážeme veřejnosti,“ dodal ředitel.

Z původních dvanácti zbyli už jen tři Z původních dvanácti zbyli už jen tři | Čas.sk
V Košicích jsou tučňáci od května 2008. Nejdřív jich pět přišlo z Prahy, po půl roce dalších sedm z Dánska. Letos v květnu pak přibyli dva z Plzně. Nyní jsou však v zoo už jen čtyři! Tučňáci umírali vinou nedbalé péče na různé infekce, dva z nich zahynuli dokonce kvůli nepozornosti ošetřovatelů při vypouštění bazénu. Kuriózní byl případ posledního tučňáka, z jehož zabití byly nejprve viněny děti, které údajně ubily kameny, v jeho žaludku se ale našla jedovatá ropucha. Nyní přišla další pohroma a prokletí košických tučňáků tak nebere konce.


e.44 ( 14. srpna 2010 02:28 )

Ha, ha

trenyr ( 14. srpna 2010 00:22 )

Treba by to mohli skúsiť s Jágrom,ten dokonca za tučniakov hrával hokej.

zirafa ( 13. srpna 2010 21:23 )

nebo tučňáky nechovat....a mají to bez starostí...

e.44 ( 13. srpna 2010 20:50 )

Ty si tu "kachnu" co kdysi otiskli zblajzla i s navijékem, co

mesalina ( 13. srpna 2010 16:10 )

bože, to je hrůza!.....ten nadpis samozřejmě, jinak tučňáka, ať je odkudkoliv, je mi líto,...... jinak článek jsem nečetla, nadpis je dostačující

Zobrazit celou diskusi