Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Školačka (†15) skočila ze střechy kvůli zhrzené lásce

  • Autor: mivr,INT - 
    12. 8. 2010
    10:40

    Je krásné prožívat svou první lásku. Nejeden mladý člověk si myslel, že potkal někoho na celý život. Když pak dojde k rozchodu, bývá občas těžké se s tím smířit. A to byl případ Angličanky Robyn Nixon (†15). Přítel se s ní rozešel, ona to neunesla a skočila ze střechy obřího parkoviště!

    Robyn Nixon, která byla ve škole šikanovaná, neunesla rozchod se svým o dva roky starším přítelem. Dva dny před svou smrtí od něj obdržela textovou zprávu, že se s ní rozchází kvůli jiné. A to byla příčina toho, proč se dívka rozhodla spáchat sebevraždu skokem z 18 metrů vysoké střechy.

    Ještě mu zavolala

    Když stoupala na vrchol velkého komplexu Weymouth ve městě Dorset, mluvila se svým expřítelem po telefonu. Chlapec běžel i se svou novou dívkou (15) k parkovišti, aby smrtelnému skoku zabránil. Když ale nešťastná Robyn viděla, že její přítel nejde sám, ale má s sebou i svou novou přítelkyni, skočila.

    Chlapec s dívkou se ji snažili oživit a dát jí první pomoc, ale mladá dívka zemřela na následky těžkých poranění hlavy.

    Vyšetřování prokázalo, že Robyn byla ve škole All Saints School (Škola všech svatých) šikanována, a to po dobu osmnácti měsíců. Údajně měla také sebevražedné sklony.

    Matka jí chtěla pomoct, Robyn ale nechtěla

    "Robyn nechodila do školy, protože se cítila izolovaná a nenáviděná. Několikrát jsem jí říkala, že zajdu do školy a vyřeším to, ale řekla mi, že mě nikdo nebude poslouchat a že jí její situaci akorát zhorším," vzpomíná na svou dceru matka Susan.

    Koroner Michael Johnston vyřkl verdikt: "Věděla, že má její bývalý přítel novou partnerku. To ji asi v první chvíli hodně rozhodilo. Proč šla na střechu, nevím, ale volala svému expříteli a nikomu jinému. Domnívám se, že si myslela, že se k sobě ještě vrátí. Pak ho uviděla přicházet s jeho novou dívkou, a to byl možná moment, který o sebevraždě rozhodl."

paila ( 13. srpna 2010 13:23 )

E.44, byla to 15-tiletá žába a 17-tiletý kluk, jinými slovy oba dva nedospělý. Vy byste věděl/a co dělat, kdyby Vám v 17-ti zavolal/a bývalý /á, že se jde zabít??? Nikdo z nás tam nebyl, nikdo z nás neví, co se dělo v jejich hlavách, jaké myšlenky a co všechno se odehrálo krátce předtím, takže bych klukovi nenadávala do debilů. V UK je šílená výchovy, když jsem tam žila, viděla jsem 15-tiletou zmalovanou holku s dublíkem v pus. Sice se líbají, mají sex, ale jinak moc nepřemýšlí, dokonce i někteří dospělý se chovají jako děti. Nedělám si srandu, viděla jsem několik dokumentů o tom, jaké mají puberťáci problémy. Všichni o tom sice furt mluví, ale skutek utek. Děti se cití opuštěné, izolované, mají naprosto naškatulkový život - naplánový na minuty, není divu, že je tam tolik sebevražd.

e.44 ( 13. srpna 2010 11:28 )

Kdyby jí chtěl skutečně pomoct, tak by za ní šel sám a ne se svojí novou holkou. A už vůbec nechápu její mámu, že se od ní nechala přemluvit a nic s tou šikanou neudělala.

paila ( 13. srpna 2010 09:27 )

Těžko říct, proč to udělala, ale většina sebevrahů není psychicky v pořádku. To, že se s ní rozešel ještě neznamená, že je debil, hold se na něj moc upnula a mu to nevyhovalo. Vy jste se s nikdy s nikým nerozešla? Ten kluk se jí snažil pomoci, takže tak špatný asi nebude. Děvče ho zřejmě citově vydíralo, nevím, jestli vy byste chtěla zůstat v takovém vztahu.

Shelby16 ( 13. srpna 2010 04:37 )

stačilo jen podat inzerát nebo to oznámit na Facebooku, že shání nového kluka. Hezká byla, nechápu proč to brala tak tragicky. Když jeden de bil nechce, u tak hezké holky stojí zástupy dalších ctitelů.

Zobrazit celou diskusi