Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Princeznička Chelsea Clinton se vdala. Ve třiceti letech.

1. srpna 2010 | 10:50

FOTO: Jediná dcera amerického exprezidentského páru Billa a Hillary Clintonových Chelsea (30) je vdanou paní. Při pohádkově luxusní a ostře sledované svatbě řekla "ano" svému dlouholetému příteli, investičnímu bankéři Marku Mezvinskému (32).

Svatební obřad se konal v městečku Rhinebeck v Astro Courts, historickém panství na řece Hudson asi 160 kilometrů severně od New Yorku. Na svatbu se sjelo asi 500 hostů. Kromě slavných rodičů Chelsea na veselce nechyběly ani celebrity. Dorazila třeba moderátorka Oprah Winfrey nebo herečka Barbra Streisand.

Obama pozvánku nedostal

Chyběl jen současný prezident USA Barack Obama. Pozvánku prý nedostal, ale rozhodnutí rodiny Clintonových chápe. „Mít jednoho prezidenta na svatbě je už takhle dost náročné,“ vtipkoval v televizi.

Jednou za život

Pro Američany je svatba velká událost, na které se nešetří. Dvojnásobně to platí v případě Chelsea, jež je v USA brána za celebritu a každý její krok doprovází novináři. Hosté měli k dispozici veškerý komfort včetně řezaných květin na toaletách a vybraných pokrmů. Kolik přesně veselka stála, se neví, nicméně podle odhadů odborníků vyšla na 40 až 60 milionů korun!

Tatínek to zaplatil

Přispěli i novomanželé, hlavní část však platili rodiče Chelsea. Ti si s nedostatkem peněz hlavu moc nelámou. Matka Hillary je ministryní zahraničí USA a exprezident Bill si za posledních šest let vydělal 40 milionů dolarů jen za projevy a přednášky.

"Nemohli jsme si přát dokonalejší den k oslavě začátku jejich společného života a jsme tak šťastni, že můžeme Marka uvítat v naší rodině. Jménem novomanželů chceme zvláště poděkovat lidem Rhinebecku za to, jak nás uvítali, a všem za jejich přání všeho dobrého v tento mimořádný den," uvedli manželé Clintonovi.

Autor: INT, hof, hto