Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslední rozhovor s nejtlustší Britkou před smrtí

Nejtlustší žena Británie zemřela, doslova se ujedla k smrti. Její rodina jí přes přísný zákaz lékařů nosila do nemocnice nezdravé jídlo z fastfoodů
27. července 2010 | 11:32

Sharon Mevsimler (†40), držitelka smutného rekordu - nejobéznější Britka (286 kg, 152 cm) - zemřela v sobotu na infarkt. Krátce před smrtí poskytla britskému deníku The Sun poslední rozhovor. V něm litovala, že podstoupila operaci žaludku, protože ji podle jejich slov omezovala v jídle! Jediné, co si prý přála, bylo, aby si mohla hrát se svými dětmi jako normální máma.

V roce 2003 jí byla doporučena operace žaludku, ale Sharon ji nepodstoupila a nezřízeně se cpala dál. Loni si od lékařů konečně nechala udělat bypass žaludku. Vzhledem k tomu, že nedodržovala pravidla pro pacienty jejího typu, dostala infarkt a v sobotu zemřela.

Matka čtyř dětí musela dodržovat přísnou dietu. Místo toho se ale cpala svými oblíbenými hamburgery a hranolky. Dokonce jí v tom pomáhala i vlastní rodina, která jí domů i potom do nemocnice nosila smažená kuřata a brambůrky! Nakonec se Sharon doslova ujedla k smrti.

Operace litovala, nemohla se cpát

V posledním rozhovoru se tlustá žena, která musela být připoutána na lůžko, protože už kvůli své obří hmotnosti nemohla ani vstát, přiznala, že lituje, že podstoupila operaci žaludku. Nemohla se už totiž tolik přecpávat. Přitom daňové poplatníky tento zákrok stál 10 000 liber (asi 300 000 korun).

"Myslela jsem si, že chirurgický zákrok je nejsnazší cesta, jak zhubnout. Nesnášela jsem svůj život. Jediné, co jsem chtěla, bylo hrát si se svými dětmi jako normální máma," svěřila těsně před svou smrtí deníku The Sun Sharon.

"Ale nyní se cítím ještě víc mizerně než předtím. Svádím vnitřní boj, abych nejedla čokoládu a hranolky," dodala.

Sharon: Kousání mě vyčerpává

"Kdybych tehdy poslechla doktory a začala držet dietu, mohla bych si aspoň občas pochutnat na čokoládě nebo dortu. Ale kvůli bypassu, který mám v žaludku, teď musím dlouho kousat, což je pro mě vyčerpávající, a tak jím méně," svěřovala se se svým problémem Sharon.

Sharon přibrala tolik kil, protože denně snědla dvanáct tisíc kalorií. To je o deset tisíc více, než by měla žena sníst. Zamilovala si hranolky a smažená kuřata. I k snídani si rovnou dávala velkou porci něčeho smaženého. Byla schopná vstát uprostřed noci a spořádat velkou tabulku čokolády nebo sáček sušenek.

Ráda své jídlo doslova hltala. Lidé, kteří podstoupí operaci žaludku kvůli obezitě, musí jídlo pořádně kousat. Lékařské doporučení je nejméně pětadvacetkrát každé sousto. Sharon ale prohlašovala, že ji to vyčerpává!

S manželem jsme neměli sex deset let

Když spolu v roce 1989 měli svatbu, vážila Sharon krásných 50 kilogramů. Po porodu ji ale postihla postnatální deprese a začala přibírat přímo raketovou rychlostí.

Na adresu svého manžela Bulenta (47), který přestal chodit do práce, aby se o ni mohl starat, řekla: "Vím, že už se mu nelíbím. Neměli jsme sex deset let." Bulent se přiznal, že jí dával nezdravé pokrmy, když přímo křičela o jídlo!

Neposlechla doktory, skončila v nemocnici

V roce 2003 jí její lékař doporučil operaci žaludku. Jinak jí prý hrozí infarkt. Loni byla umístěna na soukromou kliniku, odkud po dvaceti čtyř týdnech odešla, protože jí tam nechutnalo jídlo. "Bylo tam příliš mnoho zeleniny," řekla tehdy. Operaci žaludku konečně podstoupila loni.

V listopadu loňského roku se jednou probudila a zjistila, že necítí nohy a ruce. Byla převezena domů, kde jí byla poskytnuta odborná dvacetičtyřhodinová pomoc. Takto tam ležela až do minulého měsíce. Tehdy musela být převezena do nemocnice, protože jí hrozila otrava krve z proleženin, které měla na zádech. Nebyla už schopná vstát ani z postele.

Doktoři jí zachránili život silnými antibiotiky. Stále se ale nemohla zbavit své závislosti na nezdravém jídle. "Nemůžu jíst tolik jako před operací. Chybí mi čokoláda a dorty. Příležitostně si nějaký dám. Snažím se jíst každý den alespoň zmrzlinu, ta se mi dobře tráví."

Ujedla se k smrti

"Když poprosím své blízké, aby mi přinesli čokoládu, udělají to. Nemůžu stejně sníst více než jeden čtvereček za dlouhý čas. Chápu, že pokud nezhubnu, umřu, ale tohle ležení mě deprimuje," svěřila se při svém posledním rozhovoru.

Šokovaný zdroj z nemocnice řekl: "Jednoduše nemohla přestat jíst. Měla problémy se stravováním a nedělala nic, aby si zachránila život."

Nemocnice Broomfield, kde Sharon, zemřela, se odmítla k ženinu úmrtí vyjádřit, rodina zemřelé taktéž.

Autor: INT, mivr