Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kdo byly oběti na Loveparade?

Autor: tk, oj - 
26. července 2010
05:00

Na německou Loveparade se přišli bavit, měla to být životní party. Místo toho zde 19 lidí život ztratilo. Stejně jako Giulia Minola (†21). Mladá Italka snila o Loveparade celý život. Nikdy se jí nedočkala.

Studentka návrhářství ze severoitalského Brescia byla spolu s kamarádkou na cestě po Evropě. V pátek dorazily podle italských médií do Duisburgu, kde chtěly navštívit největší evropskou technoparty.

Mladé slečny se ale dostaly do tlačenice před tunelem vedoucím do areálu, kde se akce konala. Ze všech stran se na sebe tlačili lidé, nakonec vypukla panika. Giulia Minola byla jedna z těch, kterým se v tlačenici nepodřilo udržet na nohách, spadli na zem a dav je ušlapal. Její rodiče se ještě v noci ze soboty na neděli dozvěděli o její smrti.

Kamarádka už není v ohrožení života

S její kamarádkou z Turína byly stále vedle sebe. I ona byla v centru masové paniky zraněna. V ohrožení života však už není. Kromě Giulie přišlo ještě dalších 18 lidí o život. Je mezi nimi 11 Němců, jedna mladá žena († 27) z Austrálie, jeden Nizozemec, jeden návštěvník z Číny, z Bosny a dva ze Španělska.

Místo neštěstí v německém Duisburgu Místo neštěstí v německém Duisburgu | EPA

Doposud se podařilo identifikovat 18 z 19 mrtvých, všichni jsou ve věku mezi 20 a 40 lety, osvětlil náměstek policejního prezidenta Duisburgu Detlef von Schmeling.

O stavu 342 zraněných se toho zatím mnoho neví. Není ani jasné, jestli jsou ještě někteří v ohrožení života. Z devatenácti mrtvých tři podlehli svým zraněním v nemocnici.

Viděli jste masakr na megaparty Loveparade na vlastní oči a vyvázli jste? Napište nám, co jste prožili na online@blesk.cz s heslem Loveparade!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi