Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílený diktátor: USA hrozí svatou válkou

Kim Čong-il se nechce nechat USA zastrašit.
Kim Čong-il se nechce nechat USA zastrašit.  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, oj - 
24. července 2010
17:19

Severní Korea v sobotu varovala Spojené státy a Jižní Koreu, že proti nim může kdykoli s jadernými odstrašujícími prostředky zahájit "svatou válku".

Pchjongjang tak zareagoval na nadcházející čtyřdenní vojenské manévry, které USA a Jižní Korea zahájí v neděli. Washington na tyto hrozby odpověděl, že nemá zájem vtáhnout se do "války slov". Informovala o tom agentura Reuters.
Armáda a lid KLDR podle Pchjongjangu odpoví americkým imperialistům a jihokorejským loutkovým silám po svém - jadernými prostředky. Uspořádání cvičení, kterého se má zúčastnit kolem dvou desítek plavidel, dvou stovek letadel a 8000 vojáků, prý USA s Jižní Koreou vědomě vyhrocují situaci až na pokraj války.

"Nemáme zájem o slovní válku se Severní Koreou. Co od KLDR potřebujeme, je méně provokativních slov a více konstruktivního postupu," oznámil mluvčí amerického ministerstva zahraničí Philip Crowley.

USA v pátek obvinily KLDR, že v březnu potopením jihokorejské lodi porušila příměří z roku 1953. Korejská válka oficiálně neskončila, protože nebyla uzavřena mírová smlouva. Severní Korea odmítá, že by za námořním incidentem, při kterém zahynulo 46 jihokorejských námořníků, stála.

gogo ( 25. července 2010 12:54 )

Ano, tenhle magor má doma atomovku. To je pravda. Ale také je pravdou, že Američani jsou rovněž magoři a ti mají těch atomovek doma přes dvaadvacet tisíc !!! A stačí (obrazně řečeno) jen jeden z těch magorů aby stisknul konoflík... A jaká byla matička Země ...

bosomfriend ( 24. července 2010 21:58 )

všude dostávají na frak a sbírají jen mrtvé, tak se chtějí alespoň tam zablejsknout.

vonamula ( 24. července 2010 21:24 )

... no a tenhle magor má atomovku. Si představte, že mu rupne v kouli a tu jednu svoji raketu pustí. Celý svět bude čekat na Patrioty z US lodí místo na vyjádření OSN. Takže zvěstovatelé americké imperialistické politiky - máte doma poměrně necenzurovaný net, plnou ledničku a vaše ženy nemusí nosit burku. Važte si toho, není to na světě samozřejmost.

Shelby16 ( 24. července 2010 20:24 )

on je úplně vymatlanej, radši ho nedráždit a počkat až chcípne, třeba se to tam potom zhroutí ta totalita, jenže jestli bude mít takový kořínek jako Fidel, tak to si lidi, tam ještě "užijou"

anelam ( 24. července 2010 20:19 )

Zobrazit celou diskusi