Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Den nezávislosti: Koně ušlapali ženu a zranili děti!

Oslavy se změnili v horor!
Oslavy se změnili v horor!  (Autor: ČTK/AP)
Autor: mivr - 
5. července 2010
14:21

V sobotu se v celých Spojených státech amerických slavilo výročí Dne nezávislosti. Velké neštěstí se stalo ve státě Iowa v městečku Bellevue. Při přehlídce se splašili dva koně. Zvířata se rozběhla do ulic. Koně zabili jednu ženu a zranili 23 lidí včetně dětí. Nejmladšímu z nich jsou pouhé dva roky.

Informoval o tom server americké televize ABC.

Žena (60) byla okamžitě převezena do místní univerzitní nemocnice, kde svým četným zraněním podlehla. Z dalších zraněných jsou nejméně dvě děti v kritickém stavu. V prohlášení bellevueské policie stojí, že některé oběti útoku zvířat jsou zraněni těžce, jiní mají jen zlomeniny a pár modřin.

"Všichni jsou v šoku, je těžké tomu uvěřit. Vždycky jsme pořádali tuhle přehlídku a pokaždé na ní byli koně," prohlásil Virgil Murray, starosta města Bellevue, kde žije 2300 lidí.

Koně se prý splašili, když jeden do druhého narazil hlavou a strhl mu uzdu. Zvířata se i s vozíkem, jenž táhli, splašeně rozprchli do ulic a naráželi do dětí sbírajících sladkosti na silnici a skupinek dospělých sedících na trávníku.

Den nezávislosti

Den nezávislosti je státní americký svátek oslavující přijetí Deklarace nezávislosti Spojených států dne 4. července 1776, kdy byla vyhlášena nezávislost na Velké Británii. Den nezávislosti je všeobecně spojován s přehlídkami, grilováním masa, pivem, pikniky, baseballovými zápasy, velkolepými ohňostroji a dalšími různými událostmi veřejnými i soukromými, které oslavují historii, vládu a tradice Spojených států.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bara ( 6. července 2010 19:42 )

taky mám koně, dva. A musím říct, že zdejší řidiči jsou pěkně zlomyslní. Sice jsou tady, v přírodě, ale někdy musí kousek po silnici druhé třídy, a to je skoro o hubu, protože někteří řidiči jsou pěkně zlomyslní, rádi, moc rádii, pak použijí klakson, nebo jedou úplně blizoučko..

bara ( 6. července 2010 19:38 )

petulísku, petulísku!!!! chyba!!!

ouha ( 5. července 2010 16:36 )

Děti to nejspíš vědí, ale vy zjevně ne. "Koně ušlapali" je naprosto správně, je to rod mužský životný. Tvrdé "y" se píše jen v případě, že jde o rod neživotný, tedy něco, co připomíná koně. Je pravda, že pravopisných a stylistických chyb tu bývá požehnaně, ale tohle chyba není - to jste se pořádně sekla.

petulisek ( 5. července 2010 16:21 )

Vážená redakce Blesku, občas mě fakt zvedne ze židle nějaká Vaše hrubka. Ty koně, r. muž., tudíž ušlapaly!!!!!!!!! To ví i žáci 4. třídy ZŠ. Díky. A hezký zbytek víkendu.

Zobrazit celou diskusi