Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čtenáři Blesk.cz: Matka se Simonky zbavila úmyslně!

Autor: jak - 
5. července 2010
05:00

Nejen celým Slovenskem otřásl případ malé Simonky (3) která se utopila v řece Váh. Její matka od doby co se její dcera ztratila několikrát měnila výpověď a je podezřelá z toho, že svojí dceru pořádně nehlídala a zbytečně jí vystavovala nebezpečí. Spekuluje se také o tom, že byla opilá.

Co si o tom všem myslí čtenáři Blesk.cz? U článků, které jsme věnovaly případu Simonky se rozpoutaly diskuze, které byly nejčastěji věnovány přístupu matky Simonky k výchově, ale nejvíce také vyjadřovaly lítost nad ztraceným mladým životem.

Diskutující pod přezdívkou Brouček napsala, "Je to neštěstí. Taková krásná holčička a taková děsná matka." Simonku, která si své rodiče bohužel vybrat nemohla, lituje i uživatelka jit21, "Jako mámě mi tohle trhá srdce. Simonka ji věřila, milovala ji a ona jí hodí do vody a utopí jako kotě." Spoustu dalších čtenářů upozorňuje na to, že případ Simonky je podobný, jako devět let starý tragédie, který se stala v Kladně před devíti lety. Pětiletou Terezku Čermákovou tehdy zalehla její opilá matka.

Vina leží i na sociálce!

Čtenáři mají jasno. Hlavní vina za smrt Simonky leží na její matce. Díky svojí výchově a nezodpovědnosti vlastně Simonku zabila, tvrdí diskutující. Diskutující Monika 91078 píše: "Simonka přišla o život jen kvůli své matce, která nedokázala pořádně ohlídat své dítě." Uživatel Artius spekuluje a ve svých úvahách jde ještě dál." Já si myslím,že se jí chtěla zbavit, aby mohla chlastat a nemusela se starat o dítě.

Mohl někdo tragédii zabránit? Diskutující si myslí, že ano. Sociálka se mohla více o případ předem starat a Simonku nespolehlivé matce odebrat. "Opět sociálka selhala," píše uživatelka Aidina. "Sociálka chodí jen tam, kde jsou slušní a chudí lidé, protože vědí, že jim nedají přes držky," soudí uživatelka Pejsankova.

Zpráva o Simonce čtenáře Blesk.cz hluboce zasáhla. "Strašný případ! Mám doma osmiměsíční holčičku a při čtení tohoto příběhu mi střídavě běhá mráz po zádech, střídavě mám vztek a pak bych nejradši brečela," píše uživatelka Chloeee.

kriticka ( 8. července 2010 21:16 )

a nedokazu pochopit proc nejak nereagovala, nekricela, nehledala pomoc!!!!!! Taky by me zajimalo kdyz se sla domu prevlect a volala policii jestli ji policajti odebrali krev na alkohol-myslim ze kdyz byla ozrala tak to jiste museli poznat!!!!!! Kazdopadne z tech snimku se mi zveda zaludek! Osobne deti zatim jeste nemam ale mam prekrasnou 4letou neter a absolutne si nedokazu predstavit - at uz jdeme na koupaliste,do zoo,k rece, k mori nebo kdekoliv jinde - kdyby se dostala do jakehokoliv ohrozeni zivota ze bych ji nepomohla a nevolala o POMOC!!!! Co to je za kravu proboha!!! Blesku neverim protoze si polovinu vymysli ale kdybych mela shrnout vsechno co se tady psalo tak bych rekla ze sla s malou k rece -UMYSLNE - at uz opila nebo strizliva - za ucelem se zbavit te male princezny - po zhlednuti snimku kde odchazi v deset vecer v mokrem obleceni bych rekla ze se chtela utopit i ona ale asi si to nakonec rozmyslela. Je to hrozne, naprosta katastrofa, hrozne mi to pripomina ten pripad Cermakove a male Terezky!! Je mi z toho zle....Jak takove hnusy muzou byt matky!!!!!!! Ale stejne...za par let ji pusti - za dobre chovani i na podminku a porodi dalsi a bude si zit dal! Ja bych zavedla TREST SMRTI!!!!!!!! At vsechny takovi chcipnou!!!

zirafa ( 6. července 2010 14:53 )

já se s tebe počůrám, anasyi....

zirafa ( 6. července 2010 14:51 )

to je trubka, ta ashari, co?! a o nás bude trousit, že jsme slepice.... mě dokonce dala titul kápo zdejších slepic... to je pocta, co, od takový pipiny.....

zirafa ( 6. července 2010 14:48 )

anasyi, fotky pošlu ještě dneska, včera jsem zase fotila, tak to stáhnu do počítače. zatím pa

pettla ( 6. července 2010 13:39 )

Presne tak...Matka moc dobre vedela ktera bije...proto vse natahovala a desila se jen toho pohledu na mrtvolku vlastni dcery..Pry vylouceno cizi zavineni???mala se utopila sama,to je jasne,ale co kdyz ji matka do te vody HODILA umyslne??????To se uz neprokaze,a uzavre se to jako nestastna nahoda!!!ja bych ji k...... dala!!!!Ozrala mrcha...kdyby se me dite nahodou dostalo do vody,okamzite by jsem zacala jecet a volat pomoc a taky hned pro to dite skocila!!!!!Ona pockala,az se mala utopi!!!Dala bych ji provaz!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi