Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Chlapeček (3) s obrovskou hlavou: Zachrání ho nejlepší lékaři světa?

Tenhle tříletý chlapeček je vážně nemocný. Ve třech letech má hlavu čtyřikrát větší než jeho vrstevníci.
Tenhle tříletý chlapeček je vážně nemocný. Ve třech letech má hlavu čtyřikrát větší než jeho vrstevníci.  (Autor: Reprofoto LifeNews)
Autor: cas.sk, val - 
10. června 2010
20:22

Příběh nemocného kloučka (3) s obrovskou hlavou dojímá celý svět. Malý Žeňa absolvoval tomografické vyšetření a výsledky jsou velmi špatné. Ruští doktoři se obávají chlapce operovat. Rodina se tak chystá oslovit nejlepší lékaře světa!

Tomografie definitivně potvrdila předběžnou diagnózu, že tříletý chlapeček umírá na nemoc zvanou hydrocefalus. Jeho matka Olga (26) okamžitě reagovala a rozeslala výsledky na nejznámnější kliniky v Rusku. Zprávu přináší ruský portál LifeNews.ru.

Rodina tak doufá, že se najde nějaký lékař, který by se odvážil provést mimořádně náročnou operaci. "Jsem připravená okamžitě sbalit všechny věci a odjet kamkoliv, kde by nám mohli pomoci, " říká zoufalá matka.

Podle lékařů v Magnitogorsku, kde malý Žeňa momentálně žije, jde o mimořádně složitý případ. "Fakticky má atrofii mozku. V životě jsem ještě neviděla dítě s hydrocefalusem v takovém pokročilém stádiu," uvedla vedoucí oddělení počítačové tomografie magnitogorské nemocnice Ľubov Kiselevová.

Pokud nebudou chtít Žeňu operovat žádní ruští lékaři, rodina se spoléhá na zahraniční specialisty. Od té doby, co se případ objevil na internetu, lidé ze všech koutů Ruska posílají rodině peníze. Rodina, která ještě nedávno měla existenční problémy, má nyní peníze jak na operaci, tak i na případné vycestování do zahraničí.

e.44 ( 12. června 2010 01:37 )

Nepřišli na to před porodem, ani po porodu. Nemoc se u chlapečka začala projevovat až ve dvou letech. Píší o tom na Novinkách.cz. Takže to tvoje moralizování je jaksi neopodstatněné. A taky se tam píše, že má po operaci šanci na prožití plnohodnotného života.

milo ( 11. června 2010 08:33 )

A to na to nepřišli už před porodem že bude mít tak velkou hlavu a problémy? Bývali mohli těhotenství ukončit a rodina by teď nemusela somrovat prachy od lidí a mohli si ušetřit spoustu starostí a trápení...Je to asi trochu tvrdé pro milovníky dětí, ale co je pro to dítě horší? Procházet životem se zdravotními problémy, s hlavou velkou jak balon, pospávat po nemocnicích, podstupovat operace....trpět bolestmi...rodiče asi myslí převážně na sebe než na to dítě....co to je za život, když ho strávíte po nemocnicích s kapačkama v rukách a s bolestmi??? To není život ale týrání...týrání dítěte, které o sobě nemůže samo rozhodovat a je odkázané na sobecké rodiče, kteří než aby nechali dítě v kludu umřít aby mělo klid radši ho budou posílat na desítky zbytečných operací aby se ušetřili bolesti po jeho smrti....to fakt nechápu...takhle netrápí jen sebe, ale i dítě a jejich bolest bude o to větší až jim po těch desítkách operací stejně umře...

anasyi ( 10. června 2010 23:16 )

ahoj mejsehezky,ja se spise obavam toho,ze chlapec ma uz dost poskozenou mozkovou tkan.Preji mu vse nej....

barbatus ( 10. června 2010 23:12 )

Lékaři dobře vědí, že tohle dítě nemá šanci. Chápu matku, že dělá možné i nemožné, ale tady nepomůže nic. Chápu ale i lékaře, že nechtějí jít do akce, která se nemůže povést. Pokud bude malý operovaný, tak jen proto, aby se někdo proslavil nebo si zkusil zajímavou operaci. Tady není co zkazit.

nyctereutes ( 10. června 2010 21:59 )

Proč se obávají operace? Pokud nebude operován, tak určitě umře. Tak co mu dát aspoň šanci?

Zobrazit celou diskusi