Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manželka bin Ládina: Syny nutil vraždit zvířata!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Čas.sk - 
14. října 2009
12:19

Vychovával naše syny jen pro jeden cíl, chtěl z nich mít sebevražedné atentátníky. Nutil je v rámci výcviku vraždit domácí zvířata.

Tvrdí to první manželka Usámy bin Ládina, nejhledanějšího teroristy světa, Najwa Ghanem ve své nové knize.

V jejich domě byla tabu klimatizace, televize i telefony. Bin Ládin navzdory obrovskému majetku nedovolil, aby se v jeho domě používalo cokoliv zavánějící moderním světem. Dokonce zakázal léky pro syna, který trpí chronickým astmatem.

Hračky, které děti dostaly, Usáma zničil. Ani zvířátka dětí nebyla před krutým pánem domu v bezpečí. Donutil děti, aby zabily svoji oblíbenou opici, protože podle něj to nebyla opice, ale „žid převtělený do opičí kůže." Šteňátka, která děti dostaly, otrávili plynem bin Ládinovi spolubojovníci. Chtěli vidět, jak plyn účinkuje a jak dlouho potrvá, než zvířata zemřou.

Najwa v knize popisuje, jak porodila 11 z celkem 14 Usámových dětí, protože Ládin trval na tom, že islám potřebuje pro své cíle mnoho bojovníků. Příběhy ze života s nejhledanějším zločincem světa napsala Najwa se svým čtvrtým synem Omarem. Do prodeje se dostaly minulý měsíc pod názvem „Growing up bin Laden".

412850:gallery:true:true

Najwa vzpomíná, jak v 90. letech bin Ládin vzal svoji rodinu - 4 ženy a 14 dětí na výlet do Súdánu. Po tom, co našel osamělé místo přikázal synům, aby vykopali jámu a vlezli do ní. Přinutil tam vlézt dokonce i nejmenší, jedno a dvouleté děti.

Cílem byl trénink na válku mezi Západem a muslimským světem. „Musíte být odvážní," vysvětloval svým vystrašeným potomkům. „Zapomeňte na lišky či hady. Před námi stojí velká výzva." Když si děti stěžovaly na zimu, otec jim jednoduše doporučil, aby se zakryli špínou ze země. „Zahřejte se tím, co vám země nabízí."

Najwa proti manželovým výchovným metodám nikdy otevřeně neprotestovala. „Říkala jsem si, že můj manžel ví o okolním světě mnohem víc, než kdokoliv z nás."

Najwa je pokrevní sestřenicí bin Ládina. Vzali se, když jí bylo 15 let a Usámovi o dva roky víc. Když se se svým nastávajícím poprvé raz setkala považovala ho za „seriózního chlapce". „Byl hrdý, ale ne arogantní. Byl jemný, ale ne slabý."

Najwa je stále za Usamu vdaná, ale s manželem nemluvila od událostí z 11. září a neví, kde se nachází. So synem Omarem žije na utajovaném místě na středním Východě. Bin Ládin si po ní vzal ještě další tři ženy, jednu mu dokonce vybrala sama Najwa.

Zobrazit celou diskusi