Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zeman o LIDEM: Chtějí si jen udržet koryta! Peake: Hrůzu mi nenahnal

Zeman kritizoval LIDEM, šéfka strany Karolína Peake mu odpověděla
Zeman kritizoval LIDEM, šéfka strany Karolína Peake mu odpověděla  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: simao, INT - 
28. ledna 2013
14:10

Miloš Zeman se po zvolení obul do strany LIDEM - ve vládě je prý jen proto, aby si její členové "uchovali koryta". "Stranu LIDEM nikdo ve svobodných volbách nevolil," argumentoval Zeman v ČT. Karolína Peake to nenechala bez odezvy. Na Hradě si přála knížete, ze Zemana prý ale hrůzu nemá.

Zeman míní, že pokud vládu drží strana, kterou nikdo nevolil a je tvořena jen přeběhlíky z Věcí veřejných, bylo by na místě, aby byly předčasné volby.

Pro Nečasovu vládu by prý volby byly dokonce záchranou. "Každý prezident je povinen respektovat vládu, která vzešla ze svobodných voleb... Strana LIDEM, která se zhruba vejde do jednoho autobusu, vzešla ze svobodných voleb? Vždyť jí proboha nikdo nevolil," posteskl si Zeman v ČT.

Zeman také poukázal pak na přítomnost dříve vládních a nyní opozičních Véčkařů ve Sněmovně a setrvávání LIDEM ve vládě. Strana vicepremiérky je podle něj ve vládním kabinetu jen proto, aby si "uchovala koryta". Je to prý jeho občanský názor, který ale jako prezident nebude skrývat.

Chci si to s ním vyříkat, tvrdí Peake

Jeho slova nezůstala bez odezvy. "Vzhledem k té kritice doufám, že budu mít brzy příležitost se s ním setkat a vyříkat si některé zjevné rozpory," zareagovala v rozhovoru pro iDnes.cz šéfka LIDEM Karolína Peake.

"Například v pohledu na výkon poslaneckého mandátu těmi z nás, pro které se bytí ve Věcech veřejných stalo nesnesitelným a chtěli jsme přitom udržet vládu. Vládu, která možná nemá nejlepší skóre u voličů, ale o níž jsem přesvědčena, že je lepší, než by byla vláda ČSSD a KSČM," objasnila Peake a dodala: "Hrůzu ale z Miloše Zemana určitě nemám." Na Hradě si však přála Schwarzenberga.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

itartas ( 7. února 2013 14:46 )

Pan Zeman má naprostou pravdu, paní Peakeová upřednostňuje symbiotický vztah a parazituje tam, kde se skvěle prošmejkla v naději, že ji z toho kápne nějaká ta miliardička včetně moci samozřejmě.

prala57 ( 4. února 2013 21:27 )

Paní Píčová, jako bojovnice proti korupci, by měla především okamžitě zrušit zlodějské akcie na doručitele, které máme, jako jediní na světě a potom se jakkoliv ozývat proti čemukoliv. Ale jí zřejmě vyhovují nejvíc, protože jí nikdo nemůže dokázat, kolik si za tu chviličku u koryta nakradla!!!

borywood ( 3. února 2013 02:12 )

tohle opravdu přeháníš

borywood ( 3. února 2013 02:11 )

tohle trochu přeháníš ne?

oldblue ( 30. ledna 2013 22:50 )

Karolíno..doufám že se najde někdo kdo ti tu d.r.ž.k.u zavře..

Zobrazit celou diskusi