Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zahraniční tisk o Zemanovi: Poltergeist na Pražském hradě!

Autor: psch - 
28. ledna 2013
12:26

Sobotní prezidentské volby přinesly do Česka kromě nového prezidenta a radosti jeho stoupenců i smutek a rozladění. Někteří přemýšlí o emigraci, po internetu kolují různé vtípky, Miloše Zemana si všímají i v zahraničí. Například v Německu ho označili za Poltergeista. Máme se snad obávat toho, že bude na Hradě strašit?

Poltergeist na Pražském hradě! Tak zní titulek článku německého webu Badische Zeitung. V článku se píše o tom, jak si Češi zvolili kontroverzního levicového populistu Miloše Zemana za svého nového prezidenta.

Jako hlavní fotku k článku Němci dosadili líbajícího se Miloše Zemana s dcerou Kateřinou. Možná právě takový snímek je symbolem nového českého prezidenta. Kateřina vystupuje jako tvář prezidentské kampaně, Zemanovi pomáhala natáčet volební klip, podle jejích slov se snažila veřejnosti ukázat lidskou tvář svého otce.

Ze Zemana si sice Němci dělají srandu, zároveň ale píší, že „tohle strašidlo ale může velmi dobře vládnout“. Reagují tak na debatu o Benešových dekretech mezi Zemanem a druhým, neúspěšným kandidátem Karlem Schwarzenbergem, ve které Zeman využil situace, když kníže o dekretech řekl, že jsou již vyhaslé, a z debaty tak vyšel jako vítěz. Řekl, že knížete od teď nerespektuje, že prý mluví jako Sudeťák.

Strašidlo

Jako poltergeist se označuje paranormální jev spočívající v tom, že se v lidských obydlích zdánlivě samovolně pohybují předměty (například nábytek), dochází k jejich výbuchům (nádobí, žárovek) nebo samovzněcování, vyskytují se závady v elektroinstalaci atd. Název je složeninou dvou německých slov polterig (hlučný) a Geist (duch). Neexistují věrohodné důkazy, že Poltergeist, jakožto projev ducha nebo jiné paranormální síly, reálně existuje.

spenatky ( 31. ledna 2013 14:17 )

Mýlíte se, pane. Lůzou není nazván lid, ale jen ti, co skočili na populistické lži a podlosti páně Zemana. Málokdo se bojí Zemana, ale se Šloufem v zádech už je to jiné kafe. Ostatně pan budoucí prezident už nastínil, jak hodlá postupovat proti nepohodlným novinářům, viz Moravec, MFD... jen doufám, že jeho řeč plynula z ducha, posíleného větším množstvím slivovice. Návštěvu jiných zemí byste potřeboval spíš vy, taková Kuba, Sev. Korea by byl přínosný zájezd pro lidi vašeho typu. A poslední tvrzení, že pro pravičáky bude hůř je naprosto s rozporem, co sliboval Zeman, že bude prezidentem pro všechny. Nechcete snad tvrdit, že lže?!

bubble01 ( 30. ledna 2013 04:40 )

Já si osobně myslím, že jim dal jasně na jevo, že doba, kdy si mohli psát i nepravdy, se chýlí ke konci... ono už i rozsudky a odškodnění naznačují, jak to do budoucna bude... Nedávno jsem četl názor Rychetského na toto a myslím, že ty pokuty za lži a nepravdy budou lítat v miliónech... Ještě by to chtělo se trochu zaměřit na "vyváženost" na Nově a budeme daleko klidnější a hlavně informovanější... On kdo chce si pravdu najde, ale ani internet tuto záruku neskýtá

bubble01 ( 30. ledna 2013 04:13 )

kdybyste měl aspoň nějaký přehled o české ekonomice, tak by jste takové hlouposti tedy rozhodně nepsal... když pominu naše dodávky elektřiny SRN, tak si jen zlustrujte kolik toho tady němci vlastní, co se týče podniků a nákupních středisek... Strašit čechy německem a jeho nezájmem o obchod s námi ? Tomu snad nevěříte ani Vy... No a jetě jeden Kalouskův balíček "pro rozvoj" a dočkáte se i té 25% nezaměstnanosti

bubble01 ( 30. ledna 2013 04:02 )

no... jako lůza samotného myšlení se tady projevujete spíše Vy... Vůbec psát o lidech své země jako o lůze mi přijde, že jste jen kousek od nacistické filosofie... Vy, co tady tak píšete, jste víc člověkem, než ten, co volil Zemana ? A zítra bude špatný kdo ? Ten, co šilhá nebo kulhá na levou nohu ? Lidé zamyslete se nad sebou... Demokracie je vláda lidu a pokud chcete žít v jiném uspořádání, tak prosím... existují i takové země... jen se obávám, že kdyby jste tam žili měsíc, tak by jste ještě rádi vzpomínali na naši republiku ta psycholožka to tam popsala zcela jasně... je to jak v jiříkově vidění... zase strašíte lidi... kdo se boji dnes Zemana ? Vy ? A proč ? Protože je levičák ? Co by jste dělali např. ve Francii, dyť ten jejich prezident François Hollande, by musel býti Váma potom vnímán jako komanč... jenže my nemáme prezidentský systém, takže co chcete furt řešit ??? Smiřte se s tím, že národ rozhodl a hotovo... a pokud je to jen tím, že jste tzv. "pravičáci", tak věřte, že bude pro Vás hůř... myslím po parlamentních volbách, které budou kopírovat výsledkama ty krajské a nemůže za to nikdo jiný než poslední dvě vlády tzv. pravicové

pepazdp ( 30. ledna 2013 02:39 )

Nejděsnější na tom je, že to zapáchá icestem. "Pěknýho" dobytka si lůza vybrala na Hrad

Zobrazit celou diskusi