Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zeman se omluvil za řeči o hajlování na hradě Therese Schwarzenbergové

Miloš Zeman se omluvil Karlu Schwarzenbergovi za lživé výroky na adresu jeho ženy
Miloš Zeman se omluvil Karlu Schwarzenbergovi za lživé výroky na adresu jeho ženy  (Autor: Foto Aha - Petr Novotný, Foto Blesk)
Autor: ljš - 
22. ledna 2013
20:21

Tým Miloše Zemana tvrdil, že na hradě patřícím Therese Schwarzenberg se hajluje. Ukázalo se však, že ikriminované sídlo ovšem její rodině nepatří už 300 let. Zeman nejprve házel vinu na štáb, teď se ale svému protikandidátovi omluvil osobně.

"Prosím, abyste přijal mou omluvu," řekl Miloš Zeman svému soupeři v boji o Hrad Karlu Schwarzenbergovi při prezidentské debatě Mladé fronty Dnes v Národní technické knihovně.

Zemanův tým dal svému kandidátovi v rozbouřené debatě okolo Benešových dekretů pořádné eso. "Cíleně zamlčel, že i jeho rodiče měli kolem sebe samé nacisty, a že dokonce v rodovém sídle, kde pobývá jeho žena Theresa, dosud visí obrazy s hákovými kříži a hajlujícími lidmi," vyrukoval Zeman se šokujícím tvrzením. To však mělo pořádné ale, které zase zamlčel Zeman...

Byla to lež

Jak se okamžitě ukázalo, poslední předek Therese Schwarzenberg žil na hradě Hardegg naposledy před třemi sty lety. Tehdy rodina sídlo prodala a logicky neměla žádný vliv na to, co bude o několik století později na jeho zdech viset za obrazy. Buď si Zemanův tým takto zásadní informace neověřuje, nebo chtěl prostě odpálit bombu za každou cenu.

"Největším problém České republiky je narůstající nevraživost mezi různými politickými tábory, která přechází do projevů nenávisti. Malý národ, který jsme, si nemůže dovolit, aby byl tak rozpolcený," reagoval na toto téma Schwarzenberg.

adri3 ( 24. ledna 2013 11:09 )

vy jste snad na to ještě pyšní?! to je neuvěřitelné, opravdu jsme zmanipulovatelné stádo ovcí

honzase ( 23. ledna 2013 20:03 )

Zeman - Pravdu má vítěz? http://jansedlacek.wordpress.com/2013/01/23/zeman-pravda-vitez/

nikolia ( 23. ledna 2013 16:23 )

MYSLÍM ŽE TO NENÍ TAK TĚŽKÉ VYBRAT SI ..SCHWARZENBERG

doktorka6 ( 23. ledna 2013 16:00 )

Vážení, když to tu tak vidím, jak se do sebe pouští obě strany je mi zle. Co jste si do druhého kola zvolili to tam nyní máte. Vybírá se těžko z těchto dvou. Jednomu je hůře rozumět, druhému dobře, ale to co z huby vypustí...hnus. Přikloním se ke slušnosti. Každý by si měl uvědomit že prezident je především morální autorita a symbol občanů. Nechci mít punc občana kterému rezidentuje hu.lvát...

picpa ( 23. ledna 2013 15:25 )

Kníže podepsal církevní restituce i další asociální zákony této vlády! Schwarzenberg je spojený se spoustou průšvihů: Ve vládě zvednul ruku pro snížení důchodů, pro zvýšení daní, pro zrušení základní slevy na dani z příjmu fyzických osob pro důchodce, pro Evropský stabilizační mechanismus, který nás zavazuje vyplatit Bruselu 350 miliard v okamžiku přijetí eura, církevní restituce, stejně jako předtím v Senátu pro americkou radarovou základnu v Brdech, či svou nepřítomností umožnil přijmout povolenky pro ČEZ nebo privatizaci letiště Ruzyně.

Zobrazit celou diskusi