Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Exkluzivně Bitva o Hrad: Co říkají kandidáti na protěžování žen z nařízení EU?

Autor: red - 
25. listopadu 2012
12:50

Kandidáti na prezidenta ČR teď bojují na stránkách Nedělního Blesku. Co si myslí Jan Fischer a Miloš Zeman o protěžování žen z nařízení EU?

Miloš Zeman: Schopné to musí urážet

Jsem sice eurofederalista, ale právě eurofederalisté jsou největšími nepřáteli takzvaného unitárního evropského superstrátu. Proč? Protože některá nesmyslná bruselská nařízení v podstatě znehodnocují velkou myšlenku Evropské unie jako spojení národů a mezivládní spolupráci.

Mezi tato nařízení patří kromě úsporných žárovek, řeznických špalků z plastické hmoty, bezdotykových baterií, koblih balených v igelitu také idea jednotných evropských záchodů — protože tato směrnice se údajně připravuje proto, aby se snížila spotřeba vody. Z poslední doby sem patří také další nesmyslná bruselská idea. Direktivní zavedení čtyřiceti procent kvóty pro ženy ve vedoucích funkcích, a to jak v soukromých, tak ve státních firmách považuji za naprosto scestnou.

Myslím si, že opravdu schopné ženy musí tato připravovaná směrnice Evropské unie ve skutečnosti jenom urazit.

Jan Fischer: Parkování ano, kvóty ne

Nemám žádný problém s parkovacími místy pro ženy. Když takto pomáháme invalidům či malým dětem, proč ne ženám? Ale s ženskými kvótami ve vedení firem je to horší.

Parkovací místo blízko vchodu do restaurace či obchodu pomůže ženě, která má s sebou dítě či se v noci bojí. Jde tedy o ochranu někoho, kdo je evidentně slabší a v nevýhodě. Ale vyhradit čtyřicet procent »parkovacích« míst ve vedení firem slabšímu pohlaví? Tady nejde o nějaký zjevný fyzický handicap v síle. Ženy mnohokrát ukázaly, že když chtějí, dokážou se mužům vyrovnat i v šéfování. Obávám se, že mnohé manažerky může taková protekce urazit. Ostatně kvóty problém nevyřeší.

Pokud je málo žen ve vedoucích pozicích, pak je to proto, že jim společnost nenabízí dostatek možností zvládnout funkci i rodinu — například flexibilní úvazky. Když tento prostor zvětšíme, a dáme tak ženám šanci, jistě zvládnou »zaparkovat« na svém místě nahoře i bez kvót.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

doktorka6 ( 10. ledna 2013 09:00 )

Vážení, nenechte si vymývat mozky tím co kdo napíše. Tady Vám všem doporučuji video: - to vám objasní rozdíl mezi tím co média píší a tím co je pravdou. č.4 Táňa Fischerová zde mluví jak na ni nechutně útočí aby odstoupila, stojí to za poslech, udělejte si vlastní názor ! http://www.youtube.com/watch?v=GgWtseOSI6s Děkuji za čas který tomu věnujete a volte uvážlivě

doktorka6 ( 21. prosince 2012 22:10 )

Páni, co to tu máte za komentář u té jeho fotky, že by ho volilo tolik procent lidí. To je nebetyčná LEŽ. To nám zas chtějí narvat do hlavy, že volit paní Táňu nemá smysl, když ona ty preference nemá? Mají nás za stádo pomatenců co se nechá manipulovat? Jinak k těm ženám, ono se to má do budoucna asi tak, máme s muži být ve spolupráci při tvorbě světových pořádků. Co se tím má namysli?Doposud byla všude narvána JEN mužská logika, která má jasné preference START-CIL co se děje v mezidobí muže vesměs nezajímá. Ženský pohled na svět je v mnohém jiný i my máme START - vnímám ty kolem, vnímám co to dělá se mnou, co to dělá s přírodou, jak žijí moje děti, jestli se dost směji, jestli jsou ti kolem spokojeni - CIL Vidíte ten rozdíl? Nejde o to dle tabulek narvat ženy mezi Vás, ale přijmout naše principy tvorby do Vašeho světa, jde o SPOLUPRACI těchto obou systémů uvažování, co že je pro všechny bytosti správné...

andy83 ( 26. listopadu 2012 10:52 )

OPRAVA:pak jít na záchod opírat se očima o DVEŘE (stěnu) a tlačit.

andy83 ( 26. listopadu 2012 10:50 )

,,Pokud je málo žen ve vedoucích pozicích, pak je to proto, že jim společnost nenabízí dostatek možností zvládnout funkci i rodinu´´. A muži tu rodinu nemají ??? Tak se zase vracíme do doby krále klacka. Tak si myslím, že je to úpně jedno kdo je ve vedoucích funkcích, hlavně, že je dobrý. Zase ta mužská ješitnost a nadřazenost. A ti dva pánové jsou alibističtí .olové. Jeden je šedivá myš, a ten druhý přežitek doby. Je-li mzž ve funkci měl by mít podporu manželky, je-li ve funkci žena měla by mít podporu manžela. Takže vlastně fifty fifty, jenže to tak není. U mě to maj oba projetý. Mít hlasy od padesáti senátorů, nebo od deseti poslanců je víc než od ostatních obyvatel, kde je spravedlnost: v řiti, všichni jsme si celkem rovni, jen jedni víc a druzí míň. Ale jedna pravda je, že se musíme najíst, a pak jít na záchod opírat se očima o dveče (stěnu) a tlačit. Výborná představa . A je jedno jestli jsem muž či žena.

danamarie ( 26. listopadu 2012 10:33 )

To snad NE ???!!! To se pak do vedení firmy může nacpat jakékoliv tele ženského rodu,protože schopná žena není při ruce a musí se splnit kvóta ??? Kocourkov.

Zobrazit celou diskusi