Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okamura otočil a míří na Hrad: Stane se Ornella první dámou?

Autor: psch - 
3. října 2012
13:59

Na začátku roku, když vítězil v anketách, kandidaturu na Hrad popíral. Teď ale Tomio Okamura (40) obrátil a najednou začal získávat podporu lidí i poslanců a senátorů. Archy rozdal i do svých obchodů s japonským jídlem. Stane se prezidentem? A bude první ženou Ornella Štiková?

Modelka Ornella Štiková se už dříve nechala slyšet, že udržovala s prezidentským kandidátem poměr. Její rodiče se do Okamury pustili docela zostra: "Zvažujeme na vás žalobu za pomluvu a pozměňování daných faktů. Budou kontaktováni lidé z akcí, kde jste Ornellu představoval jako svoji přítelkyni...," napsali Štikovi. Co kdyby se nakonec Tomio s Ornellou udobřili, znamenalo by to v případě jeho vítězství, že se stane Ornella první dámou? To se uvidí...

Na to, aby mohl Tomio Okamura kandidovat na prezidenta, musí nasbírat 50 tisíc podpisů od občanů, nebo deset od senátorů či dvacet od poslanců. V popularitě by ale problém být neměl, dokazuje to aktuální průzkum agentury Focus. Okamura podle něho totiž obsadil třetí místo hned za Janem Fischerem a Milošem Zemanem.

Okamura je ale přesvědčen, že podpisy získá. "Asi bych byl špatný manažer, kdybych všeobecně neosondoval, zda má moje kandidatura reálný základ. Ať už jde o podpisy občanů nebo o podporu ve Sněmovně," řekl Okamura serveru iDnes.cz.

Těžko posoudit, jestli je snazší získat podporu 50 tisíc lidí anebo dvaceti poslanců. Možná právě proto Okamura požádal o podporu i poslanecké kluby. Konkrétně oslovil šéfa poslanců TOP 09 Petra Gazdíka, aby mu dal svolení poslance s podpisy oslovovat. Podle informací Mladé fronty jednal i s Věcmi veřejnými nebo některými komunisty. Kolik poslanců mu přislíbilo podpis si ale prý nepamatuje.

Pražský hrad ale není Okamurova jediná ambice. V říjnu kandiduje ve Zlínském kraji  v senátních volbách. Teprve až po nich se oficiálně rozhodne, jestli se o Hrad utká.

Prezident České republiky nebo viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur? To by si asi měl podnikatel Tomio Okamura rozmyslet, protože v případě, že by se stal prezidentem republiky, musel by svoje další činnosti pravděpodobně omezit.

pgga ( 4. října 2012 04:20 )

Hm....Ornella by asi nebyla jedina ....Ceske mlade holky na co..? Okamuru..half fuck ...skacou Oh....chce byt prezidentem

sleepless ( 4. října 2012 04:06 )

Nechápem, čo sa všetci do slečny Ornelly navážate...Mala v živote dve lebo tri známosti, zatiaľ čo vy, ´´najmúdrejšie komentátorky´´ ste možno mali v sebe zasunuté desiatky kok.otov a máte odj-ebané stovky kundo-kilometrov !

sleepless ( 4. října 2012 04:00 )

´´Ornello, keď toto čítaš, tak ´´si na ťahu´´...Chcelo by to jeden obsiahly detailný rozhovor do médiií jak si to robila s Okamurou, kde, a jakého má vtáka, či si náhodou nemala iba 17 rokov, atď..Už nemáš čo stratiť ..Pekne mu tú predvolebnú ´´polievočku´´ prihrej za to jak ťa pošpinil a zapieral a nekúpil ani jednu kabelčičku Ať mu tie preferencie poriadne klesnú, šikmookému nesympatickému falešnému čur-ákovi.....

pgga ( 4. října 2012 00:18 )

Ma ten Okamura vubec vzdelani...

pgga ( 3. října 2012 22:17 )

Z tvych nekonecnych názory na adresu Ornelly...atd...mam pocit...ze ti mozna Koktu vyfoukla.....jelikoz to neni normalni

Zobrazit celou diskusi