Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ubytovnu pro uprchlíky spolkly plameny. Požár zranil desítky lidí

Autor: bru/ČTK - 
6. ledna 2017
07:35

Ubytovna pro uprchlíky v obci Hövelhof na severozápadě Německa dnes ze zatím neznámé příčiny vyhořela. Údaje o obětech se rozcházejí, agentura DPA uvedla, že zraněných je třicet obyvatel zařízení, z toho jeden těžce. Úřady pokračují ve vyšetřování, ale nic nenasvědčuje tomu, že šlo o útok motivovaný xenofobií. Menší požár zachvátil budovu již loni v červnu.

Web listu Die Zeit napsal, že zraněných je nejméně 57. Záchranáři převezli do nemocnice osoby s podezřením na otravu kouřem. Kolem 25 lidí bylo ošetřeno na místě, z toho dva hasiči.

U neštěstí zasahovalo 90 záchranářů a více než 100 hasičů. Hasiči již oheň zlikvidovali, ale budova je téměř úplně zničená.

Azyl by z uprchlíků nedostal téměř nikdo

V ubytovně v bývalých kasárnách žilo přibližně 500 migrantů především ze západního Balkánu. Jen minimum z nich mělo podle Die Zeit šanci na získání azylu.

V ubytovně hořelo i loni v červnu. Tehdy utrpěly zranění čtyři osoby a škoda dosáhla zhruba 15 000 eur (405 000 Kč). Policie měla podle webu listu Die Welt podezření, že podpálení způsobily z nedbalosti uprchlické děti.

Vše o uprchlické krizi čtěte ZDE

Požáry v zařízeních pro uprchlíky se objevily už dřív, podívejte se:

Deneček ( 6. ledna 2017 10:31 )

Tak ať je hned deportují domů,když nemají nárok na azyl.

prycsnima ( 6. ledna 2017 10:08 )

 Třicetileté děti s deseti identitama.Takže tolik jich tam fakt asi nebydlelo. Němci misí makat do osumdesáti aby toto všechno mohli financovat.

Zobrazit celou diskusi