Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Uprchlík prý inkasuje na dávkách 9,7 milionu! Má 4 manželky a 23 dětí

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: ČTK, Reuters, EPA)
Autor: red - 
26. října 2016
06:10

Syrský uprchlík Ghazia A. (49) se v Německu postaral o pozdvižení. Muž totiž přišel do země se čtyřmi manželkami a 23 dětmi. Za rok měl od úřadů inkasovat v přepočtu bezmála 10 milionů korun!

Devětačtyřicetiletý uprchlík Ghazia A. přišel ze Sýrie do Německa minulý rok. Přivezl si s sebou i svoje čtyři manželky a 23 dětí, které s nimi počal. V Německu polygamní svazek nebyl uznán a muž si musel vybrat svou hlavní manželku a ostatní bydlí zvlášť. V Sýrii měl uprchlík autopůjčovnu a opravnu, od příchodu do Evropy ale ještě nepracoval.

„Mé náboženství mi říká, že mou povinností je být tu pro mou každou rodinu a všechny je navštěvovat, bez toho abych nějakou upřednostňoval,“ vysvětlil deníku Bild s tím, že jeho rodiny žijí v okruhu 50 kilometrů a on u každé tráví 2–3 dny, než se přesune k další. „Jsem celý svůj volný čas prakticky na cestách za rodinou,“ dodal.

Pozdvižení ale vyvolalo, kolik tento uprchlík patrně inkasuje od německé vlády na dávkách. Sdružení německých zaměstnavatelů (Deutscher Arbeitsgeber Verband) v reakci na příběh Syřana zveřejnilo kalkulaci, podle které si uprchlík díky početné rodině přijde měsíčně na zhruba 811 tisíc korun. Ročně to dělá závratných 9,7 milionu korun. V Sýrii by přitom údajně na sociální dávky nárok neměl, jelikož muž může mít více manželek pouze za předpokladu, že je všechny může finančně zajistit. Závratnou cifru úřady nepotvrdily, Sdružení německých zaměstnavatelů ale při kalkulaci vycházelo z oficiálních předpisů a vlastních zkušeností.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině