Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tři uprchlíci znásilnili v Calais tlumočnici. Před zraky jejího kolegy

Autor: mib - 
19. října 2016
20:45

Tři běženci v uprchlickém táboře ve francouzském Calais, přezdívaném „džungle“, znásilnili tlumočnici. Uvedl to server The Independent. Žena afghánského původu pochází z Paříže, na místě pomáhala novináři točit dokument o opuštěných dětech migrantů. Neznámí muži, vyzbrojení noži, dvojici nejprve odkradli o vybavení a poté ji napadli. Žena skončila v nemocnici. Místní pracovníci nechtěli další podrobnosti vzhledem k vyšetřování sdělit.

Novinář s tlumočnicí v Calais pracovali na dokumentu poblíž tzv. džungle, kempu pro uprchlíky, když je napadli tři údajně afghánští muži. Podle vyšetřovatele Pascala Marconvilleho se dvojice s útočníky střetla okolo půl třetí ráno na stometrovém plácku mezi chudinskou čtvrtí a obchvatem kousek od přístavu.

„Skupina můžu se na ně vrhla a okradla je nejprve o kamerové vybavení a cennosti. Dva z nich pak novináři drželi na krku nůž, při čemž třetí z nich znásilňoval ženu,“ uvedl pro The Independent vyšetřovatel Marconville.

Osmatřicetiletá žena byla předána do péče lékařů. Vyšetřovatelé zajistili vzorky DNA, které by jim měly pomoci identifikovat skupinu útočníků. Další informace okrsek v Calais neposkytl.

Tzv. džungle, tedy kemp v Calais, by měl být do čtrnácti dnů rozebrán, pokus neziskových organizací zabránit uzavření tábora zamítl francouzský soud. Charity odhadují, že se v táboře nachází okolo deseti tisíc lidí. Sexuální zneužívání a násilí tam stále narůstá i kvůli nedostatečné kontrole vládních orgánů.

Takhle vypadá kemp v Calais. Francouzská vláda si s nepokoji neví rady: