Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Desítky znásilnění i zneužívání dětí. Němci vydali data o zvrhlostech migrantů

Autor: mb - 
9. září 2016
21:25

Běženci spáchali v jedné z německých spolkových zemí dvě stovky sexuálních útoků během pouhých šesti měsíců. A mezi oběťmi jsou podle policejních statistik i desítky dětí. Nejčastěji útočili na své spoluuprchlíky přímo v azylových centrech. Číslo může být ještě mnohem vyšší, mnoho obětí sexuální útoky nenahlásilo. Statistika se na veřejnost dostala poté, co o informace požádala politička Simone Brandová (48).

80 případů sexuálního harašení, 42 případů znásilnění, 25 případů zneužívání dětí, pět případů exhibicionismu a 26 „dalších“ incidentů. Celkem se jedná o 178 sexuálních útoků během pouhého půl roku. Taková je bilance ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko.

Informace se dostala na veřejnost poté, co o ni požádala poslankyně v zemském parlamentu Simone Brandová (Pirátská strana). Informace pak zveřejnil ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Ralf Jäger (55).

Poslankyně Brandová se domnívá, že na vině jsou především špatné ubytovací podmínky, které útočníkům nahrávají. „Prostě v azylových centrech není bezpečný prostor, který by byl jen pro ženy a muži se tam nedostali,“ tvrdí politička, podle které bude opravdové číslo obětí daleko vyšší. Kvůli špatné zkušenosti s policií v domovských zemích a nedůvěře k německým strážcům pořádku není údajně mnoho sexuálních útoků vůbec hlášeno.

Připomeňme, že Německem otřásla silvestrovská noc v Kolíně nad Rýnem, kdy přes tisíc mužů převážně z imigrantského prostředí zaútočilo na Němky, které policie nedokázala ochránit. Napadeno bylo té noci zhruba šest stovek žen, jedna žena se dokonce po znásilnění raději rozhodla pro potrat.

Bohužel nešlo o ojedinělý případ sexuálního útoku ze strany migrantů. Běženci útočili na malé děti v bazéně, ale v bezpečí nejsou ani důchodkyně. Přímo mezi hroby azylant znásilnil babičku, která na hřbitově truchlila za svou sestrou. K podobnému případu došlo i v sousedním Rakousku. Uprchlík u řeky předstíral, že potřebuje pomoc, a když mu penzistka venčící psa podala ruku, přistěhovalec zaútočil a stařenku análně znásilnil.

Severní Porýní-Vestfálsko je s téměř 18 miliony obyvatel nejlidnatější spolkovou zemí Německa.