Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Uprchlíci berou práci za „otročení“. Uznávají jen válku, míní psycholog

Autor: tmp - 
22. srpna 2016
17:45

Muslimští uprchlíci v Evropě pracovat nebudou, jediná důstojná aktivita pro muže vyznávající islám je válka. V rozhovoru pro Blesk.cz to řekl psycholog Jeroným Klimeš. Podle něj je Evropa od druhé světové války alergická na ideologie, zatímco 95 % muslimských uprchlíků se ke své „ideologii“ více či méně hrdě hlásí a jsou schopni pro ni obětovat cokoliv.

„Pokud my tady budeme uprchlíky 30 let živit - jak je zvykem v Německu - a oni nebudou pracovat, nevím, kdo naučí jejich mladou generaci pracovat. Oni prostě pracovat nebudou,“ míní psycholog Jeroným Klimeš. Podle něj se příchodem muslimských uprchlíků Evropa dostává do středu několika ideologií.

„My jsme tady vychovaní evropskou kulturou, kde platilo „ora et labora“, to znamená „modli se a pracuj“, oni jsou z prostředí, kde práce je pro otroky a jediná důstojná aktivita chlapa je válka. To znamená, že představu, že by si měli něco odpracovat na důchod, berou jako své zotročení. Pracovat máme my, my jsme jejich otroci, my jsme pohani,“ myslí si psycholog. Podle něj se jedná o 95 % lidí, kteří se řídí islámem, nikoliv pouze o islamisty.

„Atentát není problém“

„Islamisté jsou mladí radikálové, které produkuje islámská kultura. Je jich málo, řádově procenta, ale přesto ze 100 muslimů jsou to řekněme dva tři. Máme-li třeba 5000 uprchlíků, tak už je to 150 radikálů, dobrá rota,“ počítá odborník. Podle něj se radikalizují zejména adolescenti a mladší dospělí. „Stářím trošku vychladnou a ztrácí energii na tyhle testosteronové akce. Ale pozor, je to pořád jedna ideologie, která je plodí,“ upozornil.

Hlavní problém odborník vidí ve střetu kultur. „Od druhé světové války je Evropa alergická na ideologie. Žádné náboženské přesvědčení, žádná politická ideologie, nic takového nechceme. Problém je v tom, že migranti přichází z kultur, které nejsou nijak ovlivněny druhou světovou válkou, a oni naopak jsou na svoje ideologie hrdí a hlásí se k nim,“ uvedl Klimeš. Pro islámskou ideologii jsou podle něj ochotní spáchat i sebevražedný atentát, což evropská mládež kvůli ideologii ochotná udělat není.

„S Merkelovou se fackujeme“

Odborník charakterizuje evropskou situaci jako boj tří ideologií. „Jedna ideologie je islámská, druhá je křesťansko-konzervativní, to jsem třeba já, a třetí je liberálně-levicová, to je například paní Merkelová. Merkelová reprezentuje zdegenerovanou představu lidských práv, liberalizmus, nevázanost. Proti tomuto extrému se radikalizují lidé, jako jsem já, křesťansko-konzervativní ideologie,“ řekl Klimeš.

„Když se tyto dvě místní ideologie fackují, tak třetí, „invazivní“ islám se směje. Islám vyhlásil shnilé Evropě válku – jak partyzánskou, tak ideovou – a jak vidíme, daří se mu více než dobře. Liberálové vítají uprchlíky s otevřenou náručí, ovšem křesťansko-konzervativní směry, zejména poté, co jim podřízli onoho francouzského kněze jako slepici, už trochu střízliví a začínají otáčet. Dochází jim, stejně jako během křižáckých válek, že s islámem nikdy žádná domluva nebyla, a bojím se, že ani nikdy nebude,“ uzavřel Klimeš.