Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Migrant znásilnil truchlící babičku mezi hroby. Seniorka skončila v nemocnici

Autor: mb - 
27. července 2016
10:30

Německem otřásl další případ brutálního znásilnění ze strany uprchlíků. Obětí se tentokráte stala babička (79), která na hřbitově truchlila nad svou zesnulou sestrou. Vše se odehrálo v neděli ve městě Ibbenbüren v Severním Porýní-Vestfálsku. Důchodkyně skončila se zraněními v nemocnici.

Babičku útočník povalil přímo mezi hroby a znásilnil. Utrpení učinil konec až kolemjdoucí, který uslyšel křik o pomoc. I když imigrant utekl, ještě týž den byl dopaden. „Policie v Ibbenbürenu zatkla 40letého muže z Eritreje. V Německu žije od roku 2013 a byl vzat do vazby. Dotyčný během zadržení nekladl žádný odpor,“ stojí v prohlášení policie.

O dost hůře dopadla oběť Afričana – babička skončila v nemocnici a propuštěna byla až v úterý. Útok vůbec nečekala, na hřbitov chodila pravidelně oplakávat svou mrtvou sestru. O podobě fyzických zranění německá média mlčí, seniorka bydlí v domově důchodců.

Podobná napadení ze strany běženců nejsou ojedinělá. Jiný případ se odehrál v sousedním Rakousku loni v září. Když penzistka u řeky venčila psa, uprchlík předstíral, že potřebuje pomoc. Dobrá vůle se ženě vymstila – imigrant ji povalil na trávu a análně znásilnil.

O sexuálních útocích ze strany cizinců se v Německu začalo veřejně mluvit po silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. Tehdy byly více než tisícihlavým davem napadeny stovky bezbranných Němek. Jedna znásilněná dívka dokonce otěhotněla a rozhodla se jít na potrat.

Německé úřady proto zpřísnily zákony postihující sexuální násilí, nyní může být odsouzení za znásilnění překážkou pro udělení azylu. Kritici ale tvrdí, že podobné kroky nestačí a sexuální útočníky zjevně neodrazují.