Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tohle je erekce, vysvětluje uprchlíkům sexuální příručka

Autor: mb - 
10. března 2016
14:48

Němci spustili stránku, která má imigrantům jednoduchou formou vysvětlit evropský pohled na sexualitu. Srozumitelné krátké texty jsou k dispozici kromě arabštiny v dalších 11 jazycích, většina z nich je ale kupodivu evropská – nechybí polština, ruština či rumunština. Pro ty, kteří neumí číst, je k dispozici i audioprůvodce, vše doplňují i vysvětlující obrázky.

„Během sexu pociťují muži a ženy několik fází vzrušení. U mužů dojde ke ztvrdnutí penisu, který se zvětší – tomu se říká erekce. Ženám zvlhne vagina,“ píše se na stránkách zanzu.de, za kterými stojí Německé federální Centrum pro zdravotní výchovu (Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung-BZgA) a organizace Sensoa.

Stránka je psána jednoduchým, srozumitelným jazykem a pokrývá takové oblasti jako manželství, technické detaily sexuálního styku, svoboda volby partnera apod. Nevyhýbá se však ani kontroverzním tématům jako např. potraty či homosexualita. Nechybí vysvětlení takových pojmů jako intersexualita a transsexualita.

Nemusíte být ani mužem ani ženou, nabízejí Němci

„Jsou lidé, kteří nejsou ani muži, ani ženy. Takoví lidé jsou intersexuální. Ve většině případů se jedná o to, že doktor při narození jedince nemůže s určitostí přiřadit novorozeně k jednomu či druhému pohlaví na základě reproduktivních orgánů. Jsou lidé, kteří vyrostli jako kluci, ale cítí se být dívkami a naopak. Takoví lidé jsou transsexuální,“ píše se v materiálu BZgA.

Předem odsouzeno k neúspěchu?

Zda se iniciativa setká s úspěchem, ukáže samozřejmě až čas, ale dosavadní zkušenosti ze západní Evropy příliš naděje autorům projektu nedávají. Děti imigrantů z odlišných kultur bývají často radikálnější než jejich rodiče, islám samozřejmě potraty nebo homosexualitu neschvaluje.

Homosexualita je uprchlíkům popsána jako přirozená věc. Homosexualita je uprchlíkům popsána jako přirozená věc. | zanzu.de

Pojetí sexuality, jak ji popisují autoři, je ale cizí i mnoha Evropanům. Katolická církev vnímá potraty jako vraždu a homosexuální chování je jeden ze čtyř „hříchů volajících do nebe po odplatě“. Kromě homosexuálního styku sem patří vražda, šizení pracujících na mzdě a útisk vdovy a sirotků. V Německu se ke katolické církvi hlásí zhruba třetina obyvatelstva.

Samotný úřad Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) na zavedení sexuální výchovy do škol. BZgA si vzal dokonce na mušku střední a východní Evropu, kde prý práci „zdržují političtí, kulturní a náboženští fundamentalisté“. Pochvaly se tenkrát v reportu BZgA dostalo jen Estonsku a České republice.

„Jen některé státy, zvláště Česká republika a Estonsko, vyvinuly opravdové snahy na zajištění moderní sexuální výchovy místo rodinné výchovy. V několika dalších zemích střední a východní Evropy byl rozvoj zpomalen kvůli výskytu fundamentalismu (politického, kulturního a náboženského),“ píše se ve zprávě západoevropských expertů.

Německem otřásly sexuální útoky ze silvestrovské noci, od té doby bylo hlášeno mnoho znásilnění či zneužití ze stran migrantů nejen v Německu, ale třeba i v Rakousku, Švédsku a dalších zemích západní Evropy. K otřesnému případu došlo v Belgii, kde uprchlík úspěšně absolvoval kurz o respektu k ženám a krátce poté znásilnil dobrovolnici, která pomáhala v azylovém středisku.

montevideo ( 10. března 2016 20:58 )

Návod nestačí. Je nutno, aby výuku prováděly zkušené instruktorky. Zapojit by se mohla i madam Merkel.

sores ( 10. března 2016 20:44 )

Ať se raději učí psát a číst, je mezi nimi obrovská negramotnost!!! Také učit je hygieně, chodí do sprch jako na WC a odpadky vyhazují oknem ven. Je to národ bez kultury není jim to geneticky dané chovat se kultivovaně!!! Divý se, co po nich ti bílý pořád chtějí, hnusná verbeš, fuj. Mají než zvířecí pudy a zabíjení.

zigzag ( 10. března 2016 20:32 )

Inzenyri jeste nedorazili

bandour ( 10. března 2016 20:21 )

omlouvám se nevytírá

naidka ( 10. března 2016 20:19 )

Tihle nepotřebují žádné příručky - mají silně vyvinuté zvířecí pudy, a ty jim velí, jak na to.

Zobrazit celou diskusi