Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vstup uprchlíků do bazénu? Po znásilnění chlapce už jen s doprovodem

Autor: mb - 
10. února 2016
18:37

Bestiální znásilnění malého chlapce (10) uprchlíkem ve vídeňském bazénu otřáslo celým Rakouskem. Minimálně jeden bazén proto přistoupil ke kontroverznímu opatření. Běžence do svých prostor „bez doprovodu“ nepouští. Krok vyvolal bouři nevole. Vedení bazénu ceduli nakonec stáhlo, ale dle některých médií zákaz stále platí.

Městečko Mödling leží kousek od Vídně a tamní vedení bazénu zakázalo vstup lidem z „imigrantského prostředí“, údajně kvůli „častým stížnostem personálu“ na chování takovýchto návštěvníků.

„Někteří z nich se prostě nedokázali ovládat, chodili za ženami do sprch. Taky se pokusili zničit náš automat na pití. Nemohl jsem tomu jen tak přihlížet, musel jsem něco udělat,“ vysvětlil manažer bazénu Robert Mayer, který tvrdí, že nic proti uprchlíkům nemá. „Mladiství uprchlíci jsou tu vítáni, ale jen pokud budou mít doprovod,“ dodává. Doprovodem se myslí například sociální pracovník nebo dobrovolník pomáhající imigrantům.Zákaz vstupu uprchlíkům ovšem kritizuje radní města Vídeň a členka Strany Zelených Faika el Nagashi: „Nelze stigmatizovat celou skupinu lidí na základě jednoho, dvou nebo i více incidentů.“

O zákazu vstupu uprchlíkům do bazénu zatím přicházejí konfliktní informace. Zatímco některá média mluví o tom, že zákaz byl po vlně nevole zrušen, jiné sdělovací prostředky tvrdí, že zákaz platí a byla pouze odstraněna cedule s nápisem informující migranty o zákazu návštěvy bez doprovodu.

Blesk.cz kontaktoval přímo provozovatele bazénu v Mödlingu, ale zaměstnanci poté, co zjistili, že jednají s médii, okamžitě položili telefon.

Zničená nevinnost

Rakouskem nedávno otřásl případ znásilněného chlapce (10), kterého zneužil imigrant z Iráku. Po hrůzném skutku Iráčan neutekl, ale dál házel šipky do vody přímo na místě činu. Policii suše oznámil, že „dlouho neměl sex“.

Chlapcova zranění byla natolik vážná, že musel být hospitalizován. Matka nebohého klučiny Dunja R. navíc řekla, že si dítě psychické následky ponese po celý zbytek života. „Každou noc křičí a pláče,“ prozradila zdrcená matka rakouským médiím. Sama přitom přišla do Rakouska jako uprchlice, postojem současné rakouské vlády je ale zděšena a lituje toho, že svého syna učila, že se běžencům musí pomáhat.

Vlnu nevole vzbudil i fakt, že se skutek stal již v září loňského roku, ale policie ho tajila. Údajně aby „ochránila“ oběť. Takové chování policie ale odsuzuje profesor Laszlo Maracz z univerzity v Amsterdamu: „Je to stále stejný vzorec. Migrant spáchá trestný čin a úřady se snaží informaci zamlčet, média o tom neinformují.  Mainstreamová média nechtějí ničit obraz imigrantů jako milých lidí, kterým se dá věřit. Západní Evropa byla místo, kde lidé věřili svým úřadům i kvalitním médiím… Evropský způsob života, jak jsme ho znali, se mění,“ říká profesor na katedře evropských studií. Případ znásilněného chlapce není jediný, o kterém úřady i média včas neinformovaly veřejnost. Rakouskem před pár týdny otřásl jiný případ znásilnění – tentokrát bezmocné stařenky. I toto znásilnění se stalo loni na podzim, imigrant dostal trest nižší než tři roky a po odpykání trestu bude smět v Rakousku dále žádat o azyl. Důchodkyně se dodnes nemůže z útoku vzpamatovat, bojí se sama chodit ven a fyzicky velmi zeslábla.

rumungro ( 10. února 2016 21:03 )

Pro muslimsky čmoudy jedině místnost se sprchama.

petr1982 ( 10. února 2016 18:49 )

 Nesnasim humanismus. Zavest trest smrti, ztrojnasobit trestni sazby za nasilne cinny. Kdyz ne neva, pokud nekdo ublizi nekomu z mych blizkych, nebudu cekat jak rozhodnou soudy v trapnem pravnim systemu a pachatele si najdu a vychutnam.

Zobrazit celou diskusi