Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyhostit! Znásilnění chlapce (10) iráckým migrantem vyvolalo hněv Rakušanů

Autor: ČTK, simao - 
7. února 2016
20:18

Stalo se to počátkem loňského prosince, teď se to dostalo na povrch. Kvůli ochraně identity oběti. Rakouskem cloumá v době migrační krize smutný příběh z rakouského veřejného bazénu. Znásilnění 10letého chlapce 20letým Iráčanem. A jeden z kandidátů na rakouského prezidenta, nacionalista Norbert Hofer, hřímá: Vyhostěte ho. Není divu, že si přisadil i Tomio Okamura. 

Velké pobouření v Rakousku vyvolal případ iráckého žadatele o azyl, který ve veřejném bazénu ve Vídni znásilnil desetiletého chlapce. Případ se stal v prosinci, ale zveřejněn byl údajně s ohledem na ochranu identity oběti až v závěru tohoto týdne.

Norbert Hofer, který za nacionalisticky orientovanou Svobodnou stranu Rakouska (FPÖ) kandiduje na rakouského prezidenta, vyzval k okamžitému vyhoštění pachatele. Hněv Rakušanů znásobila i Iráčanova obhajoba.

Plavecký areál Theresienbad ve Vídni Plavecký areál Theresienbad ve Vídni | de.wikipedia.org

Migrant se totiž k činu bezprostředně přiznal a své chování vysvětlil tím, že byl sexuálně frustrovaný, neboť po čtyři měsíce neměl pohlavní styk. Dvacetiletý muž, který přišel do Rakouska v září, měl prý naposledy se ženou poměr v Iráku, ale ne se svou manželkou. Ta podle něj po narození jejich dcery byla neustále nemocná.

„Něco takového je v celé zemi zakázané,“ odpověděl podle vyšetřovatelů Iráčan na dotaz, zda je znásilňování dětí v Iráku možné. Řekl také, že si je vědom, jak strašnou chybu udělal, když podlehl přebytečné sexuální energii.

Znásilněný chlapec se v bazénu seznámil s 15letým hochem, kterého Iráčan doprovázel. Ten nakonec svou oběť zatáhl na toalety a po činu odešel zpět do bazénu, kde skákal ze skokanské věže. Zde ho také policie zadržela. Chlapec musel být kvůli utrpěným zraněním ošetřen v nemocnici.

Norbert Hofer, kandidát na rakouského prezidenta za nacionalisticky orientovanou FPÖ Norbert Hofer, kandidát na rakouského prezidenta za nacionalisticky orientovanou FPÖ | Reuters

„Když se údajný žadatel o azyl takto chová, nemá žádné právo na budoucnost v Rakousku a musí být okamžitě vyhoštěn,“ uvedl v prohlášení Norbert Hofer. Ostré komentáře zanechali také čtenáři v rakouských diskuzích. Tyto tragédie budou přibývat. Odpovědnost za to nesou politici hájící multikulturu,“ uvedl na svém Facebooku Tomio Okamura (SPD).

Celá záležitost vzbudila pohoršení, hněv, ale i rozpaky také proto, že chování běženců je v centru zájmu médií i veřejnosti po silvestrovských incidentech v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem, kde se udály četné případy obtěžování žen. Podle předběžných závěrů policejního vyšetřování byli pachatelé přistěhovalci a velkou část tvořili žadatelé o azyl.

Jak ale upozorňují zastánci imigrantů, v tak velkém množství nově příchozích se najdou dobří, ale bohužel i zlí lidé. Či dokonce sexuálně úchylní. Stejně jako v jakékoli jiné lidské společnosti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi