Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Odejdete, nebo k tomu budete přinuceni! Švédsko vyhostí až 80 tisíc migrantů

Migranti ve Švédsku
Migranti ve Švédsku  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
28. ledna 2016
06:57

Švédsko vyhostí až polovinu ze 160 000 migrantů, kteří do země přišli loni v rekordním počtu. Prohlásil to ve středu ministr vnitra Anders Ygeman. Pryč z dosud vstřícné skandinávské země budou muset podle ministra neúspěšní žadatelé o azyl, kteří buď odejdou dobrovolně, nebo k tomu budou úřady přinuceni.

Mluví se o 60 000 lidech, ale ten počet může vzrůst až na 80 000,“ řekl Ygeman v rozhovoru pro ekonomický deník Dagens Industri. Vláda podle něho pověřila policii a imigrační úřad, aby důsledně dohlédly na jejich dobrovolný odchod či vyhoštění.

Švédsko patří spolu s Německem a Rakouskem k zemím, které během současné migrační krize přijaly nejvíce žádostí o azyl. Situace ve Švédsku se ovšem podle premiéra Stefana Löfvena stala „neudržitelnou“, a země proto musela zavést kroky vedoucí k omezení počtu přijímaných běženců včetně hraničních kontrol.

Premiér zároveň tento týden na ekonomickém fóru v Davosu prohlásil, že pokud země EU do dvou měsíců nenajdou společnou řeč v otázce řešení migrační krize, hrozí rozpad osmadvacítky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mandat ( 28. ledna 2016 19:03 )

Jsou to kriminalnici,nekteri jsou az 5 x registrovany,uvadi, ze jsou nezletily,ale vetsinou jim je i 25 let.Proste skandal.

petr1982 ( 28. ledna 2016 07:20 )

Vyhostit je vsechny, zrusit mesity, zakazat islam

Zobrazit celou diskusi