Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němci letos odmítli přes 18 tisíc migrantů, domů je vozí i český Travel Service

Autor: val - 
23. prosince 2015
16:02

Německo v roce 2015 vyhostilo ze země rekordní počet žadatelů o azyl. Za uplynulých 11 měsíců jich bylo 18 tisíc, tedy skoro dvakrát tolik co v loňském roce, kdy jich bylo necelých 11 tisíc. Na jejich deportaci se podílí i český letecký dopravce Travel Service.

Nová čísla zveřejnilo počátkem týdne německé ministerstvo vnitra. Letos do konce listopadu země odmítla 18 363 žadatelů o azyl. Za celý rok 2014 to bylo 10 884. Nutno dodat, že Německo patří k hlavním cílům uprchlíků přicházejících nejčastěji ze Středního východu a ze severní Afriky.

Na deportaci odmítnutých žadatelů o azyl do jejich rodných zemí se podílí i Češi, konkrétně největší tuzemský letecký dopravce Travel Service. Od léta takto vypravil přes 50 letů z různých německých měst.

„Travel Service spolupracuje s jedním z nejvýznamnějších světových brokerů, který si nás vybral jako zkušeného leteckého dopravce, se kterým již dlouhodobě spolupracuje,“ uvedla pro Echo24 mluvčí společnosti Vladimíra Dufková. Kolik firma za spolupráci inkasuje, odmítla sdělit.

Travel Service je největší českou leteckou společností, provozuje pravidelné linky pod obchodní značkou Smart Wings a působí také na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Během roku operuje na více než 300 letištích čtyř kontinentů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi