Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ISIS tu zmasakroval až 5000 mužů. Češi dětem do Sindžáru přivezli hračky a mls

Autor: sou - 
30. listopadu 2015
21:00

Dětské mléko, oblečení, boty a hračky. Tak to vše dovezla organizace Roja Sor z Česka do Iráku. Lidé tam žijí v bídě a chudobě a do poloviny listopadu navíc Sindžár, cíl pomoci, ovládal Islámský stát. Další kamion by měl do Iráku a Sýrie vyrazit už v prosinci. Určená pomoc by měla zajistit hezké svátky jezídským dětem bez domova.

V Sindžáru v srpnu 2014 bojovníci Islámského státu zmasakrovali až 5 tisíc jezídských mužů. Město se v polovině listopadu podařilo osvobodit, lidé tam ale žijí v bídě bez elektřiny a teplé vody. Jelikož do nějakých oblastí nemůžeme osobně, tak jsme také pomoc zanechaly u velitele pešmergů Kasem Schaso. Pešmergové tuto pomoc rozdají dál,“ uvádí organizace na svém profilu na sociální síti.

15.11.2015Naše pomoc momentálně směřovala především do oblasti. SingaluZde lidé žijí v bídě bez elektřiny, teplé vody.Jelikož do nějakých oblastí nemůžeme osobně tak jsme také pomoc zanechaly u velitele pešmergů Kasem Schaso.Pešmergové tuto pomoc rozdají dál- kolem 60 kartónů dětského mléka, oblečení pro děti i dospělé, boty a hračky.15.11.2015Unsere Hilfe wird derzeit vor allem in Signal konzentriert.Hier Menschen in Armut leben, ohne Strom, Warmwasser.Weil in einigen Bereichen, so dass wir auch persönlich helfen verließ den Kommandeur der Peshmerga Kasem Schaste.Pešmergové Hilfe wird an entfernte etwa 60 Kartons von Kindermilch, Kleidung für Kinder und Erwachsene, Schuhe und Spielzeug verteilt.

Posted by Roja Sor CZ 1 on 23. listopad 2015

Do iráckého města u hranic s Kurdistánem dovezli 60 kartónů dětského mléka, oblečení pro děti i dospělé, boty a hračky. „Chci velice poděkovat všem, kteří nám pomáháte všemi různými způsoby, bez vás bychom to nezvládli,“ upřesňuje organizace.

Organizace Roja Sor CZ 1 rozdávala dárky i ve vesnici Scherfadin, která se nachází nedaleko Sindžáru. Lidé, kteří tam žijí, byli před rokem a čtvrt napadeni teroristy ISIS. „Chtěli jsme dětem v této oblasti udělat maličko radost. Každé dítě dostalo hračku a sladkosti. Ale my jsme od nich dostali ten nejhezčí dárek, jejich úsměv,“ dodávají členové organizace.

15.11.2015Díl 2. Singal - SherfadinNacházíme se nedaleko Singalu ve vesnici Scherfadin. Zde jiží lidé, kteří před rokem a 3 měsíci byli napadeni teroristy ISIS. Chtěly jsme dětem v této oblasti udělat maličko radost.Každé děcko dostalo hračku a sladkosti.Ale mi jsme od nich dostali ten nejhezčí dárek, jejich úsměv.15.11.2015Teil 2. Singal- SherfadinEs Nähe des Dorfes Singal Scherfadin entfernt.Es Jizi Menschen, die vor einem Jahr und 3 Monate her von Terroristen ISIS angegriffen.Wir wollten die Kinder in diesem Bereich zu tun, ein wenig glücklich.Jedes Kind erhielt ein Spielzeug und Süßigkeiten.Aber sie ihnen das beste Geschenk eines Lächelns gegeben haben.

Posted by Roja Sor CZ 1 on 29. listopad 2015

Pomoc pro jezídské děti i na farmářských trzích

Organizace Roja Sor CZ 1 už do Iráku a Sýrie celkově vypravila několik kamionů s materiální pomocí nejen pro jezídské děti. Momentálně pořádá i sbírku na farmářských tržištích v Praze. Do sbírky mohou lidé nosit vše od zimního oblečení, hygienických potřeb, bot a dek na spaní až po společenské hry.

Soustředí se na jezídské děti bez domova. „Archetyp se připojuje k organizaci Roja Sor CZ 1 s podporou jezídských rodin v oblasti Sindžáru v iráckém Kurdistánu. Rádi bychom těmto rodinám, žijícím v těžkých podmínkách, zpříjemnili svátky,“upřesňuje organizace.



Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi