Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidský řetěz proti migraci na českých hranicích. Němce podpořili islámobijci z ČR

Autor: mb - 
10. listopadu 2015
08:20

Německé protipřistěhovalecké hnutí Pegida symbolicky „uzavřelo“ česko-německou hranici. Lidským řetězem chtěli jeho členové a podporovatelé upozornit na benevolentní přistěhovaleckou politiku německé kancléřky Angely Merkelové (61). Na nedělní akci dorazili i Češi, konkrétně poslanec Marek Černoch (46), 1. místopředseda strany Úsvit-Národní koalice.

Stovky lidí utvořily na německo-českých hranicích lidský řetěz na „obranu“ proti uprchlíkům. Akci uspořádalo protipřistěhovalecké hnutí Pegida, které na sebe v poslední době čím dále častěji upozorňuje v souvislosti s uprchlickou krizí. V Německu pravidelně pořádá protiimigrantské demonstrace a například v Drážďanech na demonstrace běžně chodí tisíce lidí.

Černoch a „rozumní lidé“

V průvodu ovšem byly vidět i české vlajky a vlajky protislámského hnutí Islám v ČR nechceme. Nakonec si na důkaz „česko-německého“ přátelství potřásl rukou se svým německým ideologickým kolegou i český poslanec Marek Černoch, což hned okomentoval slovy: „Rozumní lidé“. Poslanec pak ještě chvíli stál na místě a čekal na větší odezvu, německý kolega se ale otočil a začal usměrňovat dav lidí.

Ačkoliv muslimové v ČR netvoří podle posledních dostupných statistik ani 0,1 procenta obyvatelstva, hnutí typu Islám v ČR nechceme chtějí zamezit „islamizaci“ Česka. Organizace chce též prosadit zákon, který by zakazoval šíření a propagaci islámu. Námitky, že by se jednalo o nepřípustný zásah státu do svobody člověka a jeho práva na náboženské vyznání, hnutí odmítá.