Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kopala do uprchlíků, teď chce sama emigrovat: Maďarská kameramanka míří do Ruska

Autor: mb - 
21. října 2015
11:41

Maďarská kameramanka Petra László, která se „proslavila“ svým podlým činem, když podrazila nohu běženci, jenž v náručí držel dítě, se chystá žalovat Facebook i dotyčného imigranta. Ironií osudu se ale Petra László sama stane emigrantkou, hodlá totiž opustit Maďarsko.

„Ještě přesně nevím, co teď budu dělat, ale jedno vím jistě – budu žalovat Facebook a uprchlíka Osamu. Vždyť měnil svou výpověď, nejdříve obviňoval policistu,“ říká Petra László, která je v Maďarsku obviněna z výtržnictví a hrozí jí až tři roky vězení. Facebook chce žalovat kvůli tomu, že poškodil její „čest a důstojnost“. „Při podobných incidentech se většinou neukazuje tvář provinilce. A v tomto případě ukázali nejen mou tvář, ale dokonce bylo zveřejněno mé jméno,“ rozčiluje se Petra László.

Emigrace do Ruska

 „Mám úplně zničený život. Nikdo mě teď jako kameramanku nezaměstná, nemůžu dělat to, co mám ráda. Zatím nevím, kdy bude soud, ale doufám, že v prosinci. Po soudu s mužem emigrujeme. Uvažujeme o Rusku a asi se brzy začneme učit rusky. Rozhodneme se po skončení soudu,“ tvrdí kameramanka.

Osudové selhání

Petra László podrazila nohu běženci ze Sýrie Osamovi Abdel-Muhsenovi. Ten pracoval v Sýrii jako fotbalový trenér. Jeho příběh dojal španělský fotbalový klub a ten mu nabídl stejnou pozici ve Španělsku. Osama prohlásil, že kameramance „nikdy neodpustí“. Petra László pro změnu tvrdí, že se jen „bránila“, ale na záběrech je jasně vidět, že kope i do malých dětí.

milithmad ( 27. října 2015 09:03 )

 Jak jí ohrožoval muž nesoucí své dítě v náručí? I kdyby se bála, mohla uhnout, utéct... Mému malému dítěti by podrazila schválně nohy jen jednou, natož do něj kopla.

gorgina ( 21. října 2015 13:47 )

 Presne na Sibir s ní, pesky a s detma v náruci. Dlouho se mi nekoho neudelalo tak spatne.

erikcom ( 21. října 2015 12:10 )

 doufam ze skoncis na sibiři aspon na 20 let

Zobrazit celou diskusi