Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Islámobijci lákali nováčky na Makro i levnou hypotéku. Firmy o tom nevěděly

Autor: sou - 
17. října 2015
05:02

Nákup v Makru bez živnostenského listu, vedení účtu zdarma nebo výhodnější úrokovou sazbu u hypoték. Tak to podle serveru HateFree.cz poskytuje svým členům nacionalistický spolek My proti všem. Hájí se ale tím, že nikde nebyla zaručená spolupráce přímo s těmito firmami a že využívají zákonných principů v rámci pomoci lidem.

Spolek proti imigraci, islámu a EU prý našel způsob, jak získat nové členy. „Například si jakožto člen můžete až na 24 hodin půjčit kartičku pro nákup v obchodním řetězci Makro! A to i bez běžně potřebného živnostenského listu,“ informuje server HateFree.cz o spolku My proti všem.

Nacionalistický spolek má lákat nové členy na různé výhody. Nacionalistický spolek má lákat nové členy na různé výhody. | HateFree.cz

„Deklarujeme, ze veškeré iniciativy skupiny Národní hrdost jsou zcela v rozporu, a to zásadním, s hodnotami naší společnosti,“ uvedla pro HateFree.cz manažerka korporátní komunikace Makra Romana Nýdrl. Spolek se prý měl podobně vyjádřit i o Komerční bance, která má členům umožňovat výhody jako například vedení účtu zdarma nebo nižší úrokovou sazbu u hypotéky.

„Byli jsme upozornili spolkem HateFree, že na stránkách My proti všem se objevila nabídka služeb Komerční banky. Zareagovali jsme tím, že jsme poslali jednak mail na představitele té společnosti a zároveň jsme jim poslali ještě dopis,“ uvedl mluvčí Komerční banky Pavel Zúbek. V obou případech banka spolek požádala o okamžité stažení neautorizovaných nabídek z jejich webu.

„Oni to podle mého názoru učinili. Od středy, kdy jsme svou žádost poslali, se tam již zmíněné nabídky neobjevují,“ konstatoval mluvčí Zúbek.

Je to pokus nás očernit

Podle spolku My proti všem je to pouhý pokus o pošpinění jejich jména. Nikde a nikdy prý nebyla ani zmínka o spolupráci, ale jen o pomoci v daných odvětvích. „Podmínky MAKRA v rámci odběru jsou jasně dané. Takže je jen jedna možnost, jak využít daných možností. A to je akceptovat jejich pravidla,“ uvedl spolek My proti všem pro Blesk.cz

„Co se KB týče, je třeba si uvědomit, že zde fungují stovky, ne-li tisíce lidí pracujících mimo dané společnosti, ale s možností zařídit více, než kolikrát dokážou přímo v dané firmě na pobočce. Využíváme jen zákonných principů v rámci pomoci lidem,“ upřesňuje spolek ve své vyjádření.

Obsah stránek Hatefree má vypovídat o všem. Podle spolku je to stránka na podporu menšin, a to i těch nelegálních, na úkor většiny. „Odmítáme naši dehonestaci jen z důvodu toho, že jsou pro nás ČEŠTÍ LIDÉ VÍCE, než ti ostatní,“ uzavřel své vyjádření spolek My proti všem.